petek, junij 15, 2012

Razpustite aktualno koalicijo in zamenjajte vlado!

Da, storite to dokler je še mogoče rešiti kar se še rešiti da. Kdo naj to stori? Tisti, ki so zaslužni, da nas je ta nesreča doletela. V primeru, da Janševa koalicija in vlada srečno zvozita celoten mandat, od današnje Slovenije ne bo več veliko ostalo.

Sploh se mi ne da več naštevati razlogov za takšno moje razmišljanje in utemeljevati razlogov, ker je dovolj, da pogledate le poročanja slovenskih medijev in vsaj malo spremljate kaj se dogaja v Državnem zboru in še posebej vse tisto kar se dogaja izven tega najvišjega državnega organa. Janševa vlada ob podpori glasovalnega stroja svojih poslancev v Državnem zboru in nekaterih interesnih elit v ozadju, že uvaja izredne razmere in postopno diktaturo v v državi Sloveniji. Vsem, ki jih poročanje slovenskih medijev ne strezni in niso v stanju spregledati, pa toplo priporočam, da občasno pogledajo kaj o razmerah v EU, diktaturi, ki jo vsiljuje Nemčija preko mednarodnih institucij in oblastnih institucij EU, pišejo mediji v drugih državah. Poglejte preko plota slovenske dežele kaj se prav ta trenutek dogaja v Italiji in Španiji in še nekaterih deželah EU o čemer pa slovenski mediji in ustvarjalci javnega mnenja sploh ne poročajo. Bolj od tega se jim zdi pomembna neka hokejska tekma tam v ZDA ali druge nepomembnosti po svetu kot dogodki, ki se nam dogajajo v naši razširjeni EU hiši.

Skupna valuta evro pod krinko katere se v "drugorazrednih" državah EU uvaja prikrita diktatura in se jih v resnici okupira ter se spravlja v veliko bedo in siromaštvo, ni vredna tega vedno večjega trpljenja milijonov ljudi od Grčije, preko Slovenije, pa vse tja do Španije in Portugalske. Temu mednarodnemu in predvsem EU ekonomsko finančnemu, političnemu ter pravnemu nasilju se je potrebno odločno upreti dokler to sploh še lahko storimo. Podarjena nam je bila država Slovenija in naša naloga ter obveza je, da vsaj nekaj od tega zapustimo še našim otrokom in vnukom. Po končanem mandatu Janševe koalicije in vlade, države Slovenije praktično več ne bo. Ostalo bo le razdeljeno in hudo sprto ljudstvo, vse kar je vrednega v tej deželi bo v rokah tujcev in znan rek " za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni" se bo uresničil. Cankar je imel prav, ko je zapisal, da smo Slovenci lahko samo navadni hlapci in nič drugega.

Da bo te agonije kar najhitreje konec in se bomo potem lahko mirno vdali v svojo nesrečno usodo, pa svojim dragim sodržavljankam in sodržavljanom toplo priporočam, da na jesenskih volitvah za predsednika države izvolite še Boruta Pahorja. In začnite se učiti nemščine, da boste ukaze sploh lahko razumeli in jih potem pridno ter dobro izvrševali. Ker v nasprotnem vam bo še huje.

Kaj so nam vse še pripravili pa boste lahko videli, če na Grških volitvah v nedeljo zmaga leva opcija. Videli boste kako se ravna z dosedanjimi velikimi prijatelji in partnerji, ko enkrat postanejo neposlušni in nekoristni ter se želijo iz nesreče, za katero pa si niti niso v celoti sami krivi,  izkopati sami. Pa tudi tja do Španije bi bilo dobro občasno vreči pogled.

3 komentarji:

  1. Kaj pa pričakujemo; pravne države že tako ni, postali smo mafijska država, kjer obremenjenost s provnomočlnimi obtožnimi predlogi, pravnomočnimi obsodbami postaja dodatna vrenost. Tako je sedaj do popolnosti izipolnil merila dodatne vrednosti minister Hojs. V civilizirani državi politiki že ob sumu odstopajo, pri nas pa smotrno uporabljajo politično situacijo za izogibanje in zavlačevanje sodnega postopka. Vodi se psihološko vojno, s katero se narod deli, vodi v strah pred bodočnostjo, brezizglednost - tak narod se da z ustrahovanjem lepo voditi. Tako je od Slovenije in Slovencev že bore malo ostalo. Velike zasluge ima za to Gregor Virant in močno upam,da bo zanj veljalo "Kdor seje veter, žanje vihar".

    OdgovoriIzbriši
  2. Počakajte samo malo. Pa bo izbruhnila 3 sv. vojna. Vse v obrambi evra. Tukaj so vsi poslanci in vse vlade popolnoma enake. Skrbi jih najprej svoja rit. Seveda se pripravlja evropska super-država. V Jugoslaviji smo imeli legalno možnost odcepitve. V EU tega ni več. Lizbonska pogodba to preprečuje. Seveda je za to kriv Janša. Vsi ostali pa so mu držali žakelj. Tako desni kot levi. Počakajmo samo kakšen mesec, pa bomo videli že spopade. (Nemčija proti Franciji, Grčiji, Italiji, ...... - le kam se bo postavila Slovenija. Ali bo okupator (kot v Afganistanu) ali pa je ne bo. Ena četrtina vojakov je v tujini. Še dobro je, da je večji del države vsaj hribovit, tako da je težje napredovati z vojaškimi kolonami. Se vidimo čez mesec.

    OdgovoriIzbriši
  3. Menim da kvasiš beadrije. Nahajamo se v "porodnih bolečinah" rojevanja nove podobe države in javnih financ, in posledično uvajanja novega sistema, ki je bolj primeren in prilagojen sodobnemu gospodarsko-političnemu dogajanju.
    Državni aparat v obstoječi obliki, je bil zasnovanv avstroogarski, in dodelan v socijalizmu, in je težko breme ki ga mora nositi sodobna liberalno-kapitalistična individualistična družba.

    OdgovoriIzbriši