sreda, december 05, 2012

Zakaj pa ne "enajsterica", ki si jo bomo zapomnili?



Vir: DELO, 05.12.2012 

Deseterica, ki si jo bomo zapomnili 

 

Kdo bo Delova osebnost leta 2012? Znanih je 10 nominirancev. Do zmagovalca z javnomnenjsko raziskavo in spletnim glasovanjem.

Ljubljana – Štirinajsto leto zapored uredništvo Dela decembra izbira osebnosti, ki so s svojim delom in osebnostjo najbolj zaznamovale iztekajoče se leto. Iščemo ljudi, ki so nam v navdih in ki spreminjajo svet na bolje.

Zanimiv odbir znanih in zaslužnih Slovenk in Slovencev, ki nam jih Delo nominira za osebnost leta 2012 in ki naj bi si jih zapomnili. Nekatere med njimi si vsekakor bomo,  tudi, če v glasovanju ne bodo dobili veliko glasov in ne bodo med zmagovalno trojico, ker so pač njihova dejanja vredna našega kolektivnega narodovega spomina. 

Pri tem se Plagiator sprašuje zakaj pa v glasovanje ne bi ponudili enajsterice tistih, ki bi si jih bilo vredno zapomniti ter kot dodatni predlog predlagam brezimno hrabro in vztrajno udeleženko/udeleženca slovenske ljudske vstaje?  Najmanjšega dvoma ni, da ni nihče bolj zaznamoval iztekajočega se leta 2012 in nesrečnim Slovenkam ter Slovencem vlil toliko novih navdihov, pričakovanj in upanj, da bi se svet v katerem živijo lahko ter moral spremeniti na bolje. 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar