nedelja, december 23, 2012

Res je, dobrota je sirota!

Vir: http://www.pravapeticija.com/gimptuj


Peticija za ohranitev obstoječega števila vpisnih mest na Gimnaziji Ptuj.
 
Osupli nad odločitvijo Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport se obračamo na slovensko javnost s prošnjo za podporo Gimnaziji Ptuj, ki ji vladni dekret z novim šolskim letom drastično zmanjšuje vpis.
Vlada je kot argument navedla »razpoložljive proračunske zmožnosti za leto 2013 in upadajoči trend vpisa in mreže šol, ki izvaja naveden program«.

 Gimnazija Ptuj je vselej bila prostor javne rabe uma in ne moremo dovoliti, da ta vlada s svojimi uničujočimi ukrepi naše pomembno poslanstvo ogroža.

Prosimo vas, da s podpisom peticije za ohranitev obstoječega števila vpisnih mest na Gimnaziji Ptuj naša prizadevanja podprete.

Dobrota je  očitno res velika sirota. Severovzhodna Slovenija, vključbo s Ptujem in njegovo širšo okolico, velja kot najzvestejša volilna baza ter že skoraj za pravo trdnjavo volivcev Janševe stranke SDS. Res, da pri tem volivke in volivci tega območja niso imeli vedno najbolj srečne roke ( primer poslanca Mariniča ali Pukšiča in še nekaterih v preteklosti ) vendar so ostajali zvesti SDS-ovemu načelu, ki pravi, da ni nič drugega bolj važno kot to, da je naš. 

Zgroženi gimnazijci v svojem in imenu Ptujčanov  ter okoličanov, ki spadajo v šolski okoliš ptujske gimnazije, zapišejo:
da z zmanjšanim obsegom Gimnazija Ptuj pade v skupino šol, ki pokrivajo najnižji delež osnovnošolske populacije (v Ljubljani se v gimnazijski program lahko vpiše 42%, v ptujski regiji pa ob tej spremembi le 24%);

Verjetno je odgovorni minister Turk za ta ukrep že imel dobre razloge. Več Ptujčanov in okoličanov bo izobraženih in razgledanih, manj jih bo volilo SDS. Kdo pa jih bo potem sploh še volil, če se bo ljudstvo tega dela države izobrazilo in intelektualno ter kulturno osvestilo? Ptujčani in okoličani so torej dobili lepo darilo za svojo neizmerno zvestobo politiki Janše in njegove stranke SDS.

Mogoče bi pa bilo koristno, če bi Ptujčani in okoličani na pogovor malo poklicali poslanke in poslance, ki so jih na zadnjih volitvah poslali v slovenski parlament, da tam zastopajo tudi njihove interese ter potrebe in jih povprašali kaj počnejo tam v beli Ljubljani in koga v resnici tam zastopajo in čigave interese zasledujejo. Na naslednjem ljudskem shodu pred ptujsko mestno hišo, bi verjetno ob podobah Čelana, Mariniča in Janše,  na transparente kazalo prilepiti podobo še kakšne poslanke in poslanca, ki jim je očitno sedaj bolj malo mar za razvoj okolja iz katerega izhajajo.

Če že potrebnih vpisnih mest na gimnaziji ne boste dosegli, pa mogoče dobite vsaj kakšno kratko lokalno cesto, kot znak razumevanja in dobre volje s strani aktualne oblasti in vaših izvoljenih poslank ter poslancev. Boljše nekaj kot pa nič!

Ni komentarjev:

Objavite komentar