torek, december 04, 2012

Ministrstvo Žige Turka naj bi kupovalo pse ovčarje!

Šušlja se, da naj bi na mega ministrstvu, ki ga vodi minister Žiga Turk,  v okviru projekta zmanjševanja stroškov in zaposlenih vzgojiteljic ter drugega osebja v slovenskih VVZ, v tajnosti pripravljali razpis za interventni nakup večjega števila psov vseh ovčarskih pasem. K sodelovanju naj bi kot strokovnega svetovalca povabili tudi Kinološko zvezo Slovenije, ki pa nad projektom ministra Turka naj ne bi bila preveč navdušena.

Vse tako na hitro kupljene pse ovčarje bi radi v kratkem času usposobili, da bi jih potem razdelili po otroških vrtcih po državi in bi bili v pomoč preostalim maloštevilnim vzgojiteljicam pri vodenju ter  sprehajanju otrok po mestu in v naravi.

Strokovna sodelavka ministra Žige Turka je prepričana, da če so psi ovčarji sposobni ukrotiti in disciplinirati črede ovac, krav ter drugih muhastih živali, bodo vsekakor tudi pri varnem vodenju in varovanju večje skupine razigranih otročičev lahko zelo uspešni ter vzgojiteljicam v veliko pomoč.

Staršev malih nagajivcev, ki svoje otroke zaupajo v vzgojo in varstvo otroškim vrtcem, doslej ni še nihče obvestil o predvideni novi veliki pridobitvi in  nadstandardizaciji varstva predšolskih otrok v slovenskih VVZ.


1 komentar:

  1. Mogoče pa bi lahko Avstralijo zaprosili, da nam v okviru mednarodne humanitarne pomoči, podari nekaj sto kengurujev kot kadrovsko okrepitev v jasličnih oddelkih naših vrtcev.

    OdgovoriIzbriši