nedelja, december 16, 2012

Pricurljalo iz vladnih soban!



Letošnja državna proslava je bila zaradi napovedane vseslovenske vstaje z 21.  prestavljena na 22. december. Naš špijun, ki smo ga instalirali v vladne sobane,   javlja, da je prišlo do velike spremembe v scenariju poteka proslave in v njeni spremljajoči ikonografiji. Partizane in njihove prapore z rdečo zvezdo bodo nadomestili najbolj izpovedni transparenti, ki so jih nosili protestniki v Mariboru, Ljubljani, Murski Soboti, Kopru, Novem mestu in še nekaterih slovenskih mestih. Predsednik žirije, ki je izbrala transparente s katerimi bodo ozaljšali  proslavo, je Igor Bavčar, ki je to nalogo dobil na tistem znamenitem in konspirativnem gostilniškem sestanku.

Za glasbeni del državne proslave je zadolžen  strokovnjak za domoljubne pesmi Tone Krkovič, ki se je odločil, da bo prav z izborom glasbe ter zapetih pesmi ustvaril pravo in času primerno vzdušje med udeleženci proslave. Tako se je odločil, da bo proslavo odprl s himno in potem bodo takoj zaigrali ter zapeli Hej brigade. Po otvoritvenem in slavnostnem nagovoru bodo zaigrali in zapeli še Le vkup, le vkup uboga gmajna.

Proslavo pa bodo zaključili godbeniki in zborovski pevci s pesmijo Slovenci, h koncu gre trpljenje.

Nekaj dilem je še okrog govornikov in seznama povabljenih na proslavo. Vedo sicer koga zanesljivo na proslavo ne bodo povabili, niso pa še dorekli koga vse pa bodo. Tudi okrog slavnostnega govornika še ni vse dorečeno in tako posebna cenzurna komisija za pregled teksta govora, ki jo vodi Branko Grims, tega še ni dobila v pregled in odobritev.

Slovenke in Slovenci ter ostale državljanke in državljani prebivajoči v Deželi, že zelo nestrpno čakajo na TV prenos državne proslave, ki ga nikakor ne želijo in ne nameravajo zamuditi. Napoveduje se rekordna gledanost, kar ni ušlo tudi raznim oglaševalskim gurujem in vodilni na nacionalni TV si že veselo manejo roke.

Ni komentarjev:

Objavite komentar