petek, december 07, 2012

Prikrite aktivnosti predsednika vlade Janeza Janše!

Novinarji Kanala A poročajo o skrivnem sestanku zelo zanimive trojice znane iz obdobja osamosvajanja Slovenije. V neki gostilni so se skrivoma sestali Janez Janša, predsednik slovenske vlade in predsednik stranke SDS ter Igor Bavčar in Tone Krkovič.

Gospodje so pač imeli smolo in nekdo je o njihovem prikritem sestajanju obvestil novinarje, ki so jih pričakali, ko so sestanek ter gostilno zapuščali. Janši se je celo uspelo novinarjem in TV kameram izmakniti. Bavčar in Krkovič pa te sreče nista imela in bila sta vidno presenečena, ko so ju zunaj pričakali novinarji s kamerami. Tako zelo ju je srečanje z novinarji zmedlo, da niti kakšnega dobrega izgovora zakaj so se se z Janezom Janšo skrivoma sestali, nista zmogla.

Igor Bavčar je nekdanji predsednik znamenitega Odbora in pozneje policijski minister ter v zadnjih letih bolj znan kot neuspešen poslovnež, ki je na kolena spravil znani Istrabenz in je zaradi tega bil v kar nekaj kazenskih postopkih, od katerih verjetno nekateri še vedno niso končani. Nekateri viri so ga ob Janezu Janši povezovali  z nikoli razjasnjenim projektom prodaje orožja na Balkan in v tej povezavi z nejasnimi in prikritimi finančnimi transakcijami. Danes ga slovenska javnost, verjetno ne neupravičeno, uvršča v sam vrh lestvice zloglasnih tajkunov.


Tone Krkovič je v resnici najbolj zanimiv udeleženec tega skrivnostnega srečanja, ki se v javnosti zadnje čase ni preveč izpostavljal, čeprav je nekaj let nazaj bil pogosto gost prvih strani nekaterih slovenskih medijev. Zanj se veže veliko zelo zanimivih zgodb in o njem veliko piše tudi najbolj znan slovenski bloger Mitja Kunstelj, ki je nekoč bil Krkoviču celo vojaško podrejen. Krkovič je poznan kot soustanovitelj ter pozneje poveljnik znamenite brigade Moris, ki je bila pozneje v zelo zanimivih okoliščinah razpuščena. Na vodstvo in nekatere pripadnike Morisa se lepijo precej zanimive zgodbe iz naše ne tako oddaljene preteklosti.

Vsi trije navedeni gospodje imajo zelo razburljivo in tudi precej skrivnostno skupno preteklost in že zaradi tega je njihovo skrivno srečanje zanimivo ter vredno naše pozornosti. Spomnil sem se tudi, da je prav na te gospode pred časom že opozarjal Mitja Kunstelj in nam prerokoval, da bomo o njih še slišali in da nam lahko pripravijo še kakšna neprijetna presenečenja, če bodo okoliščine in razmere v državi Janezu Janši postale neprijazne ali ga morebiti celo ogrožale.

In res, okoliščine v državi postajajo Janezu Janši neprijazne ter ga tudi že ogrožajo kot predsednika vlade in kot predsednika vladajoče koalicije. Nam morebiti udeleženci skrivnostnega gostilniškega sestanka pripravljajo v bližnji prihodnosti kakšno razburljivo in neprijetno presenečenje? Na odgovor na to vprašanje verjetno ne bomo dolgo čakali. Tistim malo bolj plašljivim ter seveda vsem pravovernim pa toplo priporočam, da odslej vsako jutro, preden si zavežejo kravato prižgejo radio, da slišijo novice in si slučajno ne zavežejo kravate z napačno barvo.

Le kako bomo tisto noč in dogodke v njej, potem nekoč poimenovali! 




Ni komentarjev:

Objavite komentar