četrtek, februar 16, 2012

Pomurski lokalci ponovno v svojem elementu!


Planet Siol.net
16.02.2012

Železniški most čez Muro ali/in Kučnico

Železniška povezava med Pomurjem in avstrijsko Radgono buri duhove

Gornja Radgona - Levica ne ve, kaj dela desnica, ali nov dokaz, kako "dobro" sodelujejo pomurske občine pri načrtovanju železniške proge s sosednjo avstrijsko Radgono


Pomurski lokalni občinski šerifi ponovno presenečajo s svojimi vizijami. Dokler bo Pomurje imelo take župane ne potrebuje prav nobene svetovne ali le lokalne slovenske ekonomske oziroma finančne krize. Sedaj so ponovno obudili misel na gradnjo železnice preko državne meje v Avstrijo in se pri tem še dobro sprli. Murskosoboški župan Anton Štihec   bi gradil železniško progo iz Murske Sobote preko Gederovec v Avstrijo, gornjeradgonski župan Anton Kampuš ima seveda še bolj izvirne zamisli in sicer bi železniško progo gradil preko reke Mure tam nekje pri kraju Mele pri Gornji Radgoni. če ne tam pa mogoče kar skozi samo mesto Gornja Radgona tam blizu sejemskih prostorov oziroma za sejmiščem in tretja opcija - sedaj se pa nekje primite, da vas ne vrže - kar pod zemljo pod Gornjo Radgono in reko Muro.
Oba župana sta več kot očitno intelektualno, programsko in vizionarsko daleč prerasla ozke okvire občin kot sta Murska Sobota in Gornja Radgona ter samega Pomurja in predsedniku vlade Janezu Janši ter zunanjemu ministru Karlu Erjavcu Plagiator predlaga, da se ju takoj kadruje tja v Bruselj v neke pomembnejše institucije EU, kjer bi lahko bila izredno koristna in občutno prispevala k izhodu EU iz krize. In ne čakajte predolgo, da se EU prej ne sesuje!



Ni komentarjev:

Objavite komentar