ponedeljek, februar 06, 2012

Slovenski čebelarji odkrili skrivnost izginjanja čebel!


Primorske novice
sobota, 4. februar 2012

Tudi lastovice ogrožajo čebele

30.000 podpisov, ki so jih lani zbrali čebelarji, je spodbudili ministrstvo za kmetijstvo, da je začelo pripravljati Nacionalni program za zaščito kranjske čebele. Svoje pripombe k osnutku so dali tudi primorski čebelarji.
Ivan Atelšek, predsednik sežanskega društva, je predstavil novega, nenadejanega škodljivca čebel: lastovice, ki so se zaradi pomanjkanja druge hrane začele prehranjevati tudi s čebelami.

Pa je odkrita skrivnost največjega svetovnega misterija izginjanja čebel. Slovenski primorski čebelarji so ugotovili, da so jih pojedle lastovke. Konec je z obtoževanjem kmetov in njihove masovne porabe kemičnih strupov po poljih, konec kazanja s prstom na dosedanjega dežurnega krivca čebeljega zajedavca varojo, konec okrivljanja države in njenih neučinkovitih brezplačno razdeljenih sredstev za zatiranje prej omenjenega zajedavca čebel, nič več ne bo dvomov v znanje in skrbnost čebelarjev pri oskrbovanju svojih čebel in konec je z obtožbami prenosnih telefonov in konec z vsemi drugimi teorijami zarot proti čebelam. Sedaj se ve. Krive so lastovice, ki so pojedle čebele. 
Plagiator se zaskrbljeno sprašuje kako bodo modri čebelarji sedaj še pojasnili okoliščino, da največ čebeljih družin izgine skozi zimo, ko lastovic v naših krajih ni in se nahajajo v toplih južnih deželah? Mogoče pa se skrivaj vračajo, pojedo na hitro kar največ čebel in jo ponovno popihajo na toplo v južne kraje. Nemogoče seveda ni, ker vseh skrivnosti čebelarskih muk slovenskih čebelarjev seveda še ne poznamo. 
In kakšen je nauk ugotovitve slovenskih primorskih čebelarjev? Enostaven. Če želimo obdržati Slovenci svoje čebele, bo pač potrebno pobiti vse lastovice. Kaj pa je to takega! Nekaj bo pač potrebno žrtvovati. Važno je, da smo razkrili nekaj česar ni uspelo celotni svetovni čebelarski znanosti.Nobelova nagrada za odkritje in veliko slovensko čebelarsko modrost jim skoraj zagotovo ne more uiti.
Tudi Plagiator se pridružuje množici čestitk za to pomembno odkritje, ki že prihajajo iz celega sveta !

Ni komentarjev:

Objavite komentar