četrtek, februar 02, 2012

Nerazumljivo nasprotovanje ukinjanju kulturnega ministrstva!

Podpisuje se peticija proti ukinitvi kulturnega ministrstva, v medijih se ogorčeni oglašajo vidni kulturni delavci in njihovim protestom se pridružujejo tudi za razvoj kulture zaskrbljeni državljani in vsi od novega mandatarja ter koalicije zahtevajo, da se kulturno ministrstvo naj ne ukine.

Plagiator je uspel iz virov blizu novega mandatarja in njegove stranke SDS pridobiti informacijo, da ima Janez Janša teh nasprotovanj že krepko čez glavo in ko le kaj sliši o kakšni kulturi postane zelo slabe volje. Svojim najožjim sodelavcem in zaupnikom naj bi tako potožil, da bo tem jeznoritnim slovenskim kulturnikom vrnil milo za drago in bo združil Ministrstvo za Slovence po svetu in Kulturno ministrstvo ter tako kulturnikom za vrat spustil bodočo ministrico Ljudmilo Novak. Potem ga bodo pa slovenski kulturniki sami na kolenih prosili, da naj kulturno ministrstvo čim prej ukine.
Janša ne more razumeti kako slovenski kulturniki vendar ne razumejo njegovih težav pri razdelitvi ministrstev svojim koalicijskim partnerjem in kulturnike javno sprašuje naj mu povedo katero ministrstvo pa naj da Ljudmili, da bo tam lahko še koristna? Če oni to vedo, bi jim bil za ponujeno rešitev neizmerno hvaležen. Kot da ne bi imel dovolj težav že s tem komu bo moral dati zunanje ministrstvo in če le pomisli na morebitne posledice te ministrske kadrovske rešitve, ga kar mine, da bi sploh še nadalje želel biti predsednik nove slovenske vlade.

Ni komentarjev:

Objavite komentar