sreda, februar 29, 2012

Javno vprašanje slovenskemu pravosodju!


POP TV 24UR

Zaradi položnice ob hišo

Sodišča dopuščajo rubež hiše, ko bi lahko rubili predmete ali znesek enostavno odtegnili od plače. Takšnih primerov je na desetine, eden zadnjih v Litiji, kjer se bo morala petčlanska družina izseliti sredi marca. Kaj bo reklo ustavno sodišče?

Cenjene gospe sodnice in spoštovani gospodje sodniki in vsi drugi varuhi pravnega reda ter pravičnosti v državi Sloveniji!

Zaradi neodplačanega dolga 124 evrov je mali državljan izgubil stanovanjsko hišo in družina dom. Takšen je pravni red, boste verjetno rekli. In mogoče boste še dodali, da so (smo) pred zakonom vsi enaki. To o enakosti pred zakonom in spoštovanju pravnega reda, ki naj bi bil za vse enak, pa boste cenjene sodnice in spoštovani gospodje sodniki morali pa sedaj dokazati. In prav temu je namenjeno moje povsem preprosto vprašanje: kdaj bo lastnika zamenjala kakšna od "stanovanjskih družinskih hiš" ali vila kot se temu pravilno reče, katerega od razvpitih slovenskih tajkunov, ki so na prav lopovsko prefinjen način oropali to državo za ogromne zneske, kradli lastnim delavcem in jih pahnili v revščino ter obup in  jih pri tem spremenili v čisto navadne kapitalistične sužnje??
Kdaj torej ??
Se je slovensko pravosodje, ki je od vseh vej oblasti v tej deželi še edino bilo deležno kar močnega zaupanja državljank in državljanov, res spustilo že na nivo ostalih dveh vej oblasti. Ste se v pravosodju, da bi se podobrikali oblastnim in finančno kapitalskim strukturam režima in tako vsaj delno zaščitili lastne pozicije, res pripravljeni odreči temeljnim načelom, ki krasijo pravosodje in si svoje pozicije varovati na račun najšibkejših slojev slovenske družbe?  Z nakazano prakso ropanja pravno neukega in pred vašo močjo nemočnega ter vedno bolj obubožanega prebivalstva ste se spustili na nivo, ki sodstvu ne prinaša ugleda, zaupanja v pravno pravičnost ter pravno državo in postali del ter v službi okrutnega in brezobzirnega kapitalističnega režima, ki iz prebivalstva ustvarja tlačane ter sužnje. Še tako velika moč se enkrat lahko sesuje in tega bi se kazalo zavedati.
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar