četrtek, februar 16, 2012

Grčijo naj bi začeli reševati v ponedeljek!

Grčijo naj bi začeli reševati v ponedeljek glasijo naslovi v slovenskih medijih. Kdo pa? Ti, ki so jo spravili na kolena in prebivalstvo Grčije pahnili v siromaštvo, brezup in državo spravili do bankrota?

In kaj slovenska javnost sploh ve o dogajanjih v tej nesrečni deželi in članici EU? Le to, da so Grki patološki lenuhi, zapravljivci, ki bi radi živeli na račun svojih pridnih, delovnih in varčnih soevropejcev in ker jim ti sedaj denarja več ne dajo, so se Grki čez noč spremenili v anarhiste, ki demonstrirajo po ulicah, ropajo trgovine, požigajo avtomobile in zgradbe in se nikakor nočejo odreči dobrega ter lagodnega življenja na tuj račun. To je podoba današnje Grčije kot jo prikazujejo evropski in tudi slovenski mediji. Resnica o Grčiji pa je popolnoma drugačna in prav nič v ponos EU in njenim najmočnejšim ter vodilnim državam z Nemčijo in Francijo na čelu.
Koliko svojih poročevalcev pa imajo slovenski mediji v Grčiji? Če se nekje v ZDA dve debeli babi stepeta zaradi kakšnega brezzobega jebača, slovenski mediji to takoj pokrijejo s svojimi poročevalci in nekaj dni gledamo ter beremo le o tem. Kaj pa se dogaja v Grčiji, ki je celo članica EU in tako naša partnerica v tej evropski asociaciji, pa recimo POP TV v sinočnjem osrednjem dnevniku po telefonu sprašuje neko tam živečo Slovenko in ji na prefinjen način skuša celo podtakniti kaj in kako naj opiše stanje v deželi v kateri živi. Ker odgovor sogovornice ni ravno tak kot so želeli, pa pogovor hitro prekinejo in se poslovijo. Res profesionalno novinarstvo in neverjetno objektivno poročanje.
Se v zvezi z Grčijo mogoče kaj oglašajo mednarodne in slovenske humanitarne organizacije ? Dviga mogoče glas kaj tistega kar je od evropske in slovenske levice še ostalo ? Se kaj oglaša mogoče UNICEF ali mogoče v Grčiji trpečih otrok sploh ni? Ste kaj morebiti slišali, da bi Rdeči križ ali Karitas organizirala kakšne akcije za nudenje pomoči najbolj ogroženim v Grčiji? Ste kje morebiti kaj prebrali ali slišali kakšno besedo solidarnosti z nesrečnimi Grki in razmišljanja kako jim pomagati? Razen sataniziranja vseh Grkov skoraj kaj drugega slišati ali prebrati ne morete. Malo še in pridemo tudi mi na vrsto. Potem bo pa jok in stok ter na pomaganje. Takrat se pa spomnimo kako smo ravnali v primeru Grčije, ko smo še bili v priliki vsaj malo pomagati, pa nismo želeli.

1 komentar:

  1. V tem medijskem okolju je res težko verjeti komurkoli. Kot recimo mit o tem, da so varčevalni ukrepi nujno potrebni, ko pa ZDA, Japonska itd. furajo takšne deficite, da ko se bodo njim udrla tla, se bodo vsem.

    OdgovoriIzbriši