sreda, januar 02, 2013

Novo leto pričeli z zastraševanjem ljudi!


Vir: Planet Siol.net, sreda, 02.01.2013

Šušteršič: Trojka za Slovenijo je bila že pripravljena

Na vprašanje, ali je bila v Bruslju res že sestavljena trojka za Slovenijo, pa je odgovoril, da ko je šel v ZDA predstavit obveznico, je bila v Bruslju že pripravljena ekipa, ki bi napisala program za Slovenijo, če nam ne bi uspelo izdati obveznice. "Tudi zato je povsem nesmiselno razpravljanje o alternativi varčevanja ali gospodarske rasti. Številni glasni slovenski ekonomisti, ki nastopajo v medijih in nasprotujejo varčevalni politiki vlade, zelo dobro živijo in morda zato ne čutijo težav, v katerih je v resnici država," je dejal.

Komaj smo preživeli najdaljšo noč v letu in si še nismo prav zbistrili misli, pa nas je vladajoča slovenska politika, namesto z dobrimi željami, že pričakala z grožnjami ter zastraševanji. Ob premnogih napovedovanjih, prerokovanjih in raznih črnih političnih ter ekonomsko socialnih vražah, s katerimi so nas obstreljevali ob izteku preteklega leta, nam očitno nič kaj lepšega ter vzpodbudnega ne pripravljajo za leto, ki se je pravkar pričelo.

Vedno doslej se je slabo pisalo režimu, ki je med svojimi ljudmi neprestano sejal strah in napovedoval ter udejanjal novo in bolj črno prihodnost. Slovenci na srečo tudi počasi izgubljamo strah pred velikim "B", ki je simboliziral naše težave v preteklosti ter je označeval  nekdanje centre moči v katerih se je odločalo o naši usodi, ki sta bila nekoč Berlin in Beograd ter bi naj bil danes Bruselj. Zgodovinski strah se vedno bolj umika pogumnemu zavedanju, da pa morebiti prihaja čas, ko bodo Slovenci ponovno morali odločno izreči svoj NE.

Tako kot so naši predniki ta zgodovinsko znameniti NE nekoč odločno in hrabro rekli Berlinu, potem čez nekaj desetletij Beogradu, bo to sedaj očitno potrebno povedati tudi Bruslju. Še prej pa bo tega odločnega NE morala biti deležna slovenska politična ter ekonomsko finančna oblast in njene elite, ki svojo nesposobnost preseči težave v katere nas je sama spravila, sedaj želi podtakniti oddaljenemu in močnemu Bruslju ter se tako skriti za njegovim hrbtom in z njegovo pomočjo zavarovati svoje pridobljene elitistične pozicije, interese in privilegije. 

Slovenci skozi svoj zgodovinski čas neprestano doživljamo nove in nove okupacije v milijon različnih slikah in smo vse nekako preživeli. Če se skozi te preživete čase nismo naučili nič drugega, smo se vsaj tega, da moramo vedno počistiti najprej svoj domači prag, ker so nam vedno od tu grozile največje nevarnosti za naš obstoj. Tudi tokrat ni prav nič drugače. Tistim tam v Bruslju in v drugih EU centrih moči, s katerimi nam domači režimski oblastniki že nekaj časa grozijo in nas z njimi strašijo, je potrebno odločno povedati, da nismo neumni bebci in da vemo, da so za današnje stanje v naši državi, enako kot domači nesposobni ter lakomni oblastniki, krivi tudi tam Bruslju ter ostalih najmočnejših centrih EU. 

Odločno pa jim je potrebno tudi povedati, da posledic njihovih zablod ter preteklih diletantskih EU politik, nismo več pripravljeni plačevati z zapravljanjem bodočnosti svojih lastnih otrok in vnukov. In nismo pripravljeni v projekt rešitve domačih in EU elit zastaviti ne usode svoje države in še manj usode obstoja slovenskega naroda ter drugih z nami živečih državljank in državljanov. 

Čas je za nov slovenski zgodovinski NE!





 



2 komentarja:

  1. naj me koklja brcne.Brez MAME koklje pač ne gre.ALI bi šlo brez ekonomistov?

    OdgovoriIzbriši
  2. Nekoč sem do ekonomistov gojil spoštovanje in v njihovo znanje ter napovedi polagal vero. Temu na žalost že dolgo ni več tako. Odkrat so se spremenili v politikantske vedeževalce in postali hlapci izkoroščevalskih kapitalskih in finančnih elit niso več vredni našega zaupanja. Ekonomski stroki so v sramoto. Vsaj velik del njih in vsa šast tistim redkim izjemam, ki so stroki ostali zvesti.

    OdgovoriIzbriši