četrtek, januar 31, 2013

Solidarni in enotni pa so v grabežu!


Poslanci so včeraj potrdili sklep o zneskih, ki posameznim političnim strankam pripadajo iz državnega proračuna. V letu 2013 bo tako deset strank skupaj dobilo nekaj več kot 2,7 milijona evrov ali 228.485,25 evra na mesec, in sicer tiste, ki so na zadnjih državnozborskih volitvah leta 2011 zbrale najmanj en odstotek glasov volivcev.
Le kdo bi imel pripombe nanj, saj si bodo politične stranke – ne glede na krizo in vsesplošno varčevanje v državi – pustile letos iz državnega proračuna skupno izplačati kar 342.243 evrov več denarja, kot bi si ga po kriterijih, ki so veljali v drugi polovici leta 2012 (rebalans proračuna za leto 2012 jim je od julija naprej sredstva oklestil).

Našlo pa se je nekaj poslank in poslancev, ki so zmogli še vsaj malo moralne odgovornosti, in svojega glasu za to ropanje niso prispevali. To so bili Polonca Komar, Branko Kurnjek, Bojan Starman in Gregor Virant iz Državljanske liste ter Franc Pukšič in Roman Žveglič iz Slovenske ljudske stranke. Prav nikomur v SDS, PS, SD, NSi in DeSUS pa se ta finančni dodatek ni zdel sporen.

Brezobzirnost in požrešnost slovenskih političnih, strankarskih ter poslanskih elit ne pozna več nobenih meja. V istem dahu, ko celotni slovenski javnosti vsak dan zabijajo v glavo kako je potrebno varčevati in se odpovedovati, ko sto tisoči državljank in državljanov že mesece in mesece ne uspevajo več poravnavati svojih mesečnih denarnih obveznosti, ko premnoge matere skoraj nimajo več s čim nasiti svojih najdražjih, ko otroci celo že v šolah ostajajo lačni, ko imamo okrog 160. 000 brezposelnih, več kot 300. 000 upokojencev s tako mizernimi pokojninami, da z njimi ne morejo preživeti meseca, deset tisoče zaposlenih delavcev, ki jim ne izpačujejo zasluženih plač in ne poravnavajo prispevkov, ko dnevno krčijo socialne transferje, ko nam dnevno propadajo gospodarske organizacije in se ukinjajo delovna mesta, ko znižujejo plače in dodatke delavcem v javnem sektorju in da ne naštevam dalje, so poslanke in poslanci v državnem zboru brez kančka slabe vesti ali kakršnega koli moralnega zadržka izglasovali  povečanje sredstev za svoje strankarske potrebe.

Sramota, ki si je slovenske državljanke in državljani nismo zaslužili. S tem dejanjem je velika večina poslank in poslancev dokončno izgubila vso legitimnost in ta državni zbor je potrebno takoj razpustiti. Edini, ki so ostali zvesti svojim deklariranim moralnim in etičnim načelom so bili poslanci Virantove DL in dva poslanca SLS. Ko gre za njihove strankarske in osebne interese so složni in funkcionirajo kor eno, Ko pa gre za interese države ter državljank in državljanov, pa za javnost dnevno uprizarjajo medstrankarske špetire, se po medijih obkladajo, žalijo ter ideološko in politično razdvajajo ljudstvo.

In složni so tudi, ko gre za omejevanje ljudske iniciative, neposredne ljudske demokracije, postopnega uvajanja diktature v državi, omejevanja delavskih pravic in drugih skozi stoletja priborjenih občih človekovih pravic, pri povečevanju pravic in pristojnosti državnih represivnih organov. To složnost udejanjajo prav te dni, ko kot po tekočem traku sprejemajo nekatere zakone ter bodo kot napovedujejo posegli celo v Ustavo in nekatere zakone s katerimi bodo iz slovenskih delavcev dokončno naredili kapitalistične tlačane in sužnje ter iz državljank in državljanov navadno brezpravno rajo.

Skrajni čas je, da državljanke in državljani države Slovenije skupaj, složno in v en glas zakričimo, da se tega pa res več ne gremo. Tako kot smo te poslanke in poslance izvolili,  jih moramo sedaj takoj razrešiti in si izboriti nove predčasne volitve. Ne šele čez nekaj mesecev ali celo let, temveč čim prej. Po slovenski ustavi ima oblast ljudstvo in ljudstvo mora odločiti o usodi tega parlamenta in ne predsednik države Borut Pahor in ne nekaj strankarskih liderjev, ki prav te dni zaplotniško mešetarijo z usodo države ter v njej živečih ljudi.

Ne damo Ustave, ne damo demokracije in ne damo socialne in pravne države Slovenije! Če je potrebno, naj se Ustava brani tudi z neustavnimi načini in sredstvi!

Ni komentarjev:

Objavite komentar