torek, januar 29, 2013

Pomagajte! Kateri je pravi Janez Janša?

Drage obiskovalke in cenjeni obiskovalci te strani, Plagiator vas prosi za pomoč.

Berem tiskane medije, berem spletne portale, poslušam radio in gledam razne TV postaje. Zaznal sem dva slovenska politika, ki izstopata z  najbolj dogmatičnimi, zastrašujočimi, nedemokratičnimi in izklučevalnimi stališči, od katerih enega mediji predstavljajo kot Janeza Janšo in drugega kot Igorja Lukšiča.

Oba sta prvaka vsak svoje politične parlamentarne stranke in oba zagovarjata zelo podobne vrednote, ki se le malce razlikujejo v javno izraženi in navidezni ideološki obarvanosti. Eden od njiju mi deluje kot, da prav dobro ve kakšno politično in ideološko držo zastopa in drugi mi deluje nekako tako kot politična in ideološka mlačna voda.

Oba se zavzemata za razlastitev slovenskih državljank in državljanov pravice do soodločanja na referendumih in oba zvesto zagovarjata tako imenovano reformo trga dela s katero želita iz delavk in delavcev narediti kapitalistične tlačane in sužnje. Oba krasijo tudi nekatere lastnosti, ki smo jih nekoč radi pripisovali kakim diktatorjem in samodržcem in o katerih smo takrat zelo grdo govorili ali pisali. Iz meni neznanih razlogov tega več ne počnemo tako pogosto. Pa ne zaradi tega ker takšnih oblastnikov na svetu ne bi več bilo, temveč so razlogi neki drugi in očitno povsem pragmatični.

Oba se kažeta kot zelo zamerljiva in izključevalna politika, ki bi rada delala red ne le v svojih, temveč tudi pri vseh drugih političnih strankah. Oba sta tudi zelo dobro zapisana pri predsedniku države Borutu Pahorju in kot kažejo zadnji dogodki v državi, ju oba gospod predsednik države tudi zelo podpira. Eden od njiju si predčasnih volitev naj ne bi želel in drugi naj bi si jih nadvse želel. Tu se, kot je videti, v svojih javno izraženih stališčih vsaj malo razlikujeta. Bila pa naj bi si popolnoma enotna glede kake morebitne nove vlade, ki bi jo radi nekateri liderji parlamentarnih strank sedaj skrpali in bi naj nekaj časa vladala in si je nobeden od njiju ne želi. Že vesta zakaj.

Prav milo se mi stori, ko vidim kako korektna sta drug do drugega. Tisti, ki naj bi bil Janez Janša ne pove nič slabega o tistem, ki naj bi bil Igor Lukšič. To medsebojno ljubezen sta prenesla tudi na svoje strankarske kolege in kolegice in nič ne boste slišali, da bi tisti iz SDS kaj slabega rekli o Lukšiču ter njegovi SD in enako je tudi obratno. Lukšič in njegovi SD-jevci nič ne kritizirajo članov SDS in le občasno, tako zaradi javnosti, in bolj potiho povedo, da bi le bilo dobro, če bi Janša še enkrat premislil o svoji trdni odločitvi, da ne bo odstopil kot predsednik vlade. Saj z mesta predsednika stranke SDS ga pa nihče ne podi. To Lukšič in njegovi v SD, seveda upravičeno, zahtevajo le od Jankoviča, ker on pač ni Janez Janša.

Enotna sta si tudi v odnosu do opozicijske stranke Pozitivna Slovenija ( PS ) in njenega zamrznjenega predsednika Zorana Jankoviča ali kakega drugega člana oziroma članice te stranke. Niti v skupnem prostoru jima s predstavniki stranke PS ni prijetno dalj časa bivati. Da pa bi kateri od njiju skupaj sedel s kakšnim predstavnikom PS za isto mizo, pa bi jima bilo zelo izpod časti in nevredno njunemu ugledu ter pomembnosti.

In kot vse kaže sta si enotna še v mnogo čem. Razlikujeta se še v tem, da je eden predsednik vlade in predsednik največje koalicijske stranke in drugi predsednik male opozicijske stranke, ki na prirejenih anketah zelo visoko kotira in upa na morebitnih predčasnih volitvah na božji čudež ali pa na popolno debilnost  slovenskih volivk in volivcev. Res mi delujeta kot politična enojajčna dvojčka in se  nikakor ne morem odločiti kateri od njiju mi je kot oblast nevarnejši in katerega od njiju se je bolj za bati.

Kateri od njiju je torej pravi Janez Janša in ali sta morebiti Janez Janša celo oba? Pravijo, da bi ju lahko ločil le po barvi kravat, ki si jih zavezujeta, ker naj bi eden uporabljal rumeno in drugi rdečo barvo kravate. Kako pa naj vem kateri je kateri, ko si kravate ne zavežeta, če je to res edino po čemer bi se ju dalo ločiti?


5 komentarjev:

  1. hmmmmm....." Lukšič in njegovi SD-jevci nič ne kritizirajo članov SDS in le občasno, tako zaradi javnosti, in bolj potiho povedo, da bi le bilo dobro, če bi Janša še enkrat premislil o svoji trdni odločitvi, da ne bo odstopil kot predsednik vlade. Saj z mesta predsednika stranke SDS ga pa nihče ne podi. To Lukšič in njegovi v SD, seveda upravičeno, zahtevajo le od Jankoviča, ker on pač ni Janez Janša."
    stvar je takšna...
    ..mnenje!!!(ki še ni dokaz) KPK, Janši očita, da ne more ali ne želi pojasnit izvora 200jurjev...ta ista KPK Jankoviču, med drugim, očita, da je denar Ljubljančanov oz. lahko rečemo kar NAŠ denar, po nekih čudnih poteh pristal na njegovem računu, kar je podobno kot, bi KPK pri Janši našla transakcije povezane z X ministrstvom, denar iz teh transakcij(spet, NAŠ, ali če želite, davkoplačevalski denar), pa bi se znašel na njegovem osebnem računu.....
    prvi se mora speljat takoj, pri drugem, pa so vsi nekeko zadržani, tiho......hmmm čudno......

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Janša je predsednik slovenske vlade, torej to zadeva vse državljanke in državljane države Slovenije.
      Jankovič je župan mesta Ljubljane in z njim naj razčistijo Ljubljančani kot so s Kanglerjem Mariborčani. Ostali državljani s tem nimamo nič.

      To kateri od njiju pa je večji "grešnik" pa je seveda zelo relativno in sam njune posamične krivde nimam namena dajati na tehtnico. Tisti bolj sposoben je pač vzel več in od sposobnosti je tudi odvisno koliko in kaj je kateri vedel prikriti.

      Oba, tako tisti, ki mi iz žepa ukrade 100 in tisti, ki mi ukrade 1000 evrov. sta zame tatova. Saj bi tudi oni prvi vzel več pa ni imel sreče, ker več nisem imel ali pa je bil nespreten. Tu zame razlike ni.

      Izbriši
  2. hmmmm...dnar v banko mečemo vsi davkoplačevalci, banka financira izgradnjo stožic, vmes se pa ta dnar znajde na računu jankoviča....kako je to stvar samo ljubljančanov???, se pa hoče sedaj to tako prikazat.......
    pri drugem, pa zaenkrat še ne moramo 100%trdit, da se je davkoplačevalski denar znašel na njegovem računu, edino če mu je manjko financiral kateri od ministrov, se pravi, gre za očitno razliko, tako v velikosti zneskov, in "žepov".....
    mal več objektivnosti.......

    OdgovoriIzbriši
  3. Jankovič zaradi mene mirno lahko ostane predsednik PS ali gobarskega društva. To se tiče predvsem članov teh združenj. Tudi župan Ljubljane lahko ostane, če tako hočejo Ljubljančani.
    S tem se, spoštovani Plagiator strinjava ali ne? In seveda enako velja za Janšo. Mirno lahko ostane predsednik SDS, mirno lahko ostane tudi predsednik vlade, če se s tem državljani strinjajo. S tem stavkom se boš najbrž s stisnjenimi zobmi strinjal tudi ti.
    Vem, da mi boš oporekal, da se večina državljanov ne strinja s tem, da je JJ še naprej predsednik. Tudi v tem se strinjava. In najbrž se strinjava tudi v tem, kako se v demokratičnih državah preverjajo te trditve. Na državni in lokalni ravni.

    Ni mi ravno všeč tvoj blog, za katerega se mi zdi, da nekoliko pretirava pri nekaterih oznakah Lukšiča, ki zagotovo ni politik, ki bi ga jaz volil, prej bi ga pripisal tebi. toda vsak ima pravico do spremembe mišljenja, jaz v nasprotju z marsikom menim, da samo bebci nikoli ne spremenijo mišljenja.

    Najbolj simptomatična pa je tvoja trditev, da na PRIREJENIH anketah Lukšiču kaže zelo dobro. Na teh istih anketah Janši kaže nekoliko slabše, njegovi vladi pa celo izrazito slabo.
    Kaj je po tvojih ocenah v teh anketah prirejeno in kaj ne? Naj ugibam?

    OdgovoriIzbriši