torek, januar 15, 2013

Velika zarota!

Počasi se vendarle, sicer še v neuradnih krogih, tiho ter skoraj šepetaje, razkrivajo skrivnosti velike zarote proti novinarju Dela Dejanu Karbi.

Če je resničnih vsaj polovica informacij, ki jih je mogoče slišati v teh "krogih", ki vedo nekaj več in o tej nesrečni zgodbi le šepetaje kaj povedo posvečenim, ki jim zaupajo, potem je zgodba prav strašljiva in predvsem zaskrbljujkoča. Že sama imena oseb, ki se omenjajo in ki naj bi bili v to zaroto vpleteni ter od katerih jih javnost pozna le nekaj, povedo veliko. Še veliko bolj pa so seveda zanimiva okolja iz katerih, predvsem tisti del imen, ki jih javnost še ne pozna, izhajajo.

Slovenija je pač mala država in tako je precej malo tudi ljubljansko in še manjše mariborsko okolje in zelo težko je kakšne skrivnosti zakopati tako globoko, da ne bi sčasoma kaj nekje pricurljalo in začelo počasi zaudarjati v okolju. K temu pa skoraj zagotovo veliko pripomorejo tudi aktualne politične in ekonomsko socialne razmere v državi, ki pozornost javnosti ter nekaterih državnih institucij vsaj začasno preusmerijo v druga aktualna interesna področja  in se s tem oslabi potrebna skrb za ohranjanje skrivnosti. Ko pa " duh" - ne sveti, da ne bo pomote - uide iz krogov skrbno prikritih ter v varovano skrivnost posvečenih oseb, pa njegovega širjenja skoraj ni več mogoče nadzorovati ali ga spraviti nazaj na varno ter pod kontrolo.

Kot zainteresirana javnost vemo kako je potekal tisti vidni del zgodbe v katerega so vključeni nekateri desničarski spletni portali in nekatere osebe, ki zanje pišejo. Nekaj malega sedaj že vemo o vlogi nekaterih predstavnikov slovenske policije in ministra Gorenaka. Malo manj pa vemo kako je na to reagiral premier Janez Janša, ko mu je "minister predstavil zgodbo" in še manj vemo kdo je bil v ozadju dirigent orkestriranega sočasnega medijskega napada na novinarja Dejana Karbo. Tudi skoraj nič ne vemo kdaj in  kako so bili na zgodbo pripravljeni lastniki medijske hiše Delo in njegova uprava ter od koga vse in kakšna navodila so v zvezi s tem dobili. In kar je najpomembnejše in kar nas od vsega še najbolj zanima pa je, kje in kdo je spisal scenarij poteka celotne zgodbe.

Vendar se počasi velika skrivnost tega misterija vedno bolj razkriva in tako se tiho vedno bolj širijo neuradne in "zaupne"  informacije o teh skrivnostnih okoljih v katerih naj bi se vse zakuhalo in celo nekatera imena se že omenjajo, ki naj bi v ozadju pri vsem tem sodelovala ali mogoče celo načrtovala celotno operacijo. Če bo in ko bo, ta balon, ki se počasi vedno bolj napihuje enkrat počil, potem bo prav grdo zasmrdelo po celotni državi in vonj se bo zagotovo razširil tudi v kakšen center izven slovenskih meja.




Ni komentarjev:

Objavite komentar