torek, januar 08, 2013

Janez zakaj to tako grdo strašiš ubogo Ljudmilo?

Pravzaprav bi tokratni svoj prispevek lahko naslovil tudi: Dan, ko je Ljudmila Novak, predsednica stranke Nova Slovenija in ministrica za politični turizem v Janševi vladi, pred zvedavimi in hudobnimi slovenskimi mediji branila Zorana Jankoviča, ljubljanskega župana in predsednika opozicijske stranke Pozitivna Slovenija.

Ko je po Sloveniji završalo, ob predstavitvi ugotovitev Klemenčičeve KPK, da sta Zoran Jankovič in Ljudmilin koalicijski šef ter predsednik stranke SDS in vlade, Janez Janša,  nekaj mešetarila in skrivala svoje prihodke ter se ob tem kar krepko finančno omastila in kršila zakone te države, je naši vedno nasmejani Ljudmili nenadoma nekam izginil njen simpatičen in vzvišen nasmeh.

Prav nič ji tako danes ni šlo več na smeh, ko so ji novinarji pod nos potisnili mikrofon in želeli njen komentar. In glej ga zlomka, naša vrla ministrica je seveda takoj vzela v bran svojega koalicijskega šefa Janeza in skupaj z njim tudi svojega največjega opozicijskega, političnega in ideološkega nasprotnika, še vedno nasmejanega Zorana - ki dela.

Kar nekam prestrašeno in zelo neodločno je uspela le blekniti: da ni nihče ničesar kriv dokler mu to ni s pravnomočno odločbo sodišča dokazano. Da je to izpadlo iz ust kakšnega Janševega strankarskega vojščaka, bi to še nekako prenesli in se le prizanesljivo nasmehnili. Ko pa nekaj takšnega uide ministrici in predsednici koalicijske stranke, pa nikomur ne more več biti do smeha. Ali res ničesar ne razume ali pa jo je v zavedanju morebitnih posledic za njeno ministrsko mesto in vladno koalicijo, res bilo že tako hudo strah, da je kar mehanično ponovila staro in že krepko izrabljeno mantro, ki se je slovenski politiki redno poslužujejo, ko jih dobijo s prsti v marmeladi. Ker tokrat pa res ne gre za neugotovljeno pridobljeno premoženje ter neugotovljene denarne zneske, neugotovljene lokacije in neugotovljene kršitve neugotovljenih oseb.

Občutek imam, da pa tokrat verjetno res ne bo šlo tako zlahka in se bo morebiti res moralo odločiti, kot je povedal predsednik KPK Klemenčič,da bo režim moral ali zapreti Klemenčiča in razpustiti KPK ali pa bosta oba imenovana politika enostavno morala odstopiti. To, da je tudi Janševega prijatelja Pahorja sedaj strah in se boji posledic, ne bo k razrešitvi tega zapleta veliko prispevalo. Če je Borut v kabinet predsednika države prišel s strahovi, se bo moral teh strahov čim prej osvoboditi ali pa skupaj z Janezom iz politike oditi.


Ni komentarjev:

Objavite komentar