sobota, januar 19, 2013

Se nam pripravlja nova velika zarota?


Vir: Delo, 19.01.201

Igor Lukšič, predsednik stranke SD na današnji klavzuri stranke: Vlada naj do julija spelje tri ključne projekte.............nato sledijo predčasne volitve na katerih se bo slovenska politika »prečistila«.
Predsednik stranke SD Igor Lukšič, ki ostaja najmočnejši zagovornik predčasnih volitev,  je dejal, da so danes preigrali vse možne scenarije, da bi prišlo do »prečiščenja politike«. Odločitev bodo javnosti sporočili, ko bo to tega prišlo.
Zavzel se je za sprejem treh ključnih projektov - ratifikacija pogodbe s Hrvaško, reforma trga delovne sile in referendumske spremembe - ki jih je, tako Lukšič, treba sprejeti do julija



Janez Janša s svojo stranko SDS in sedanjo vladno koalicijo ter ob "pomoči" Lukšič-Pahorjeve SD naj torej izpelje zlovešče ustavne spremembe s katerimi bodo uvedli diktaturo in z novo delovno pravno zakonodajo slovenske delavce razlastili še teh nekaj delovno pravnih pravic, ki so jim še ostale. Ratifikacija pogodbe s Hrvaško s katero se jim omogoči vstop v EU ni sporna in sosedom življenja greniti res ne kaže.

Janša in njegovi koalicijski partnerji naj torej opravijo še ta del dogovorjenega umazanega političnega posla, potem pa naj se poslovijo, ker se bo njihov rok trajanja iztekel. Politični enojajčni dvojček Lukšič-Pahor pa bi potem s svojo stranko SD šla na predčasne volitve in s prstom kazala na aktualno Janševo koalicijo, ki da je z ustavnimi spremembami uvedla diktaturo ter državljanke in državljane razlastila možnosti neposrednega  ljudskega odločanja in s spremenjeno delovno pravno zakonodajo iz slovenskih delavcev tudi formalno pravno naredila kapitalistične tlačane in sužnje.

Se to Lukšič norčuje iz pameti slovenskih državljank in državljanov in res misli, da v glavah nimamo  več možganov kot kakšna kura? Ali pa gre morebiti v ozadju celo že za kak tajen dogovor o novi povolilni koaliciji z danes še tihim partnerjem, ki ga prav te dni njegovi koalicijski kolegi mečejo z vladnega prestola? Ta hipoteza seveda ni ravno neverjetna, še posebej, če upoštevamo, da pa Lukšič medijem ni želel razkriti nekaterih tajnih dogovorov na današnji klavzuri, ki naj bi jih javnosti razkrili šele po predčasnih volitvah. Ne bi bilo prvič, ko bi prav kadri te stranke sodelovali v kakem ponovnem velikem nategu slovenskih volivk in volivcev. 

Podobno kot na Janeza Janšo in njegovo stranko SDS, bomo očitno v teh prihodnjih dneh in morebiti mesecih, morali biti pozorni prav na dvojec Lukšič-Pahor in njuno stranko SD. Za v Sloveniji živeče ljudi se kaj veliko ne bo spremenilo, če se bo rumena diktatura le zamenjala z rdečo ali bi se nazadnje celo  obe barvi zlili v kako zloveščo mavrično s črnim odtenkom. Pred nekaj meseci smo to že videli, preživeli, občutili in rezultat je znan. Potem pa bomo res, kot pravi vidni član SDS Cukjati, vsi jokali. Pravzaprav ne vsi, ker člani aktualnih elit in kast se bodo lahko prav fino smehljali ob misli kako so nas ponovno krepko nategnili. Jokali bomo vsi ostali.


Ni komentarjev:

Objavite komentar