četrtek, julij 19, 2012

Saj ni na zasluženem dopustu.................!


Spletni portal Reporter ves nesrečen obvešča slovensko javnost:

Vladimir Vodušek v celjskem priporu ni jedel že od četrtka, ko so ga aretirali policisti, piše Pozareport.si. Njegovo psihično in fizično stanje naj bi bilo izredno slabo, povišan naj bi imel krvni pritisk, tušira pa se lahko le dvakrat na teden. Družina ga je prvič videla v ponedeljek, obiski so dovoljeni le dvakrat tedensko.

Res je prav zanimivo spremljati kako slovenski mediji, predvsem tisti, ki naj bi veljali za desno usmerjene, poročajo o nesrečni usodi svojega stanovskega ter politično in ideološko sorodno mislečega in čutečega kolega, ki se je znašel v priporu. Vse so že privlekli na svetlo, le še kakšne morebitne politične motiviranosti za njegovo policijsko prijetje in odrejen enomesečni pripor še ne. Pa ni izključeno, da že v nekaj naslednjih dneh ne bomo na straneh njihovih medijev prebirali tudi kaj takega.

Revež že od četrtka naj ne bi jedel. Mu ne dajo jesti ali mogoče nima pravega apetita, ker je v zaporu za njim prišlo zavedanje, da ga je pa morebiti le krepko polomil in letal v višavah, ki mu niso bile usojene. Kakor koli že, če bi povprašali najbolj znanega slovenskega evro poslanca Peterleta kako je s to nekajdnevno neješčnostjo, bi ta skoraj zagotovo povedal, da to našemu Vladeku lahko le koristi, ker se mu bo telo vsaj delno očistilo in razstrupilo. Razstrupljanja in očiščevanja svoje duše pa se bo seveda Vladek moral lotiti na kak drug način.

Skoraj ne poznam ljudi, ki bi se jim dogodilo kaj podobnega kot Vladotu in bi bili potem v priporu prešerne volje, pripravljeni za zbijanje razno raznih šal in sploh bolj optimistični kot so bili pred aretacijo. Še posebej jih zapusti smisel za humor, ko ugotovijo, da ima policija v rokah materiale, ki bi jih lahko krepko obremenjevali ter jim zagotavljali v prihodnje kakšne daljše neprostovoljne počitnice. Ker Vlado ni doma in ne na dopustu, se bo pač moral odreči tudi udobju vsakodnevnega tuširanja in se prilagoditi splošnemu redu, ki v takšnih ustanovah velja za vse in ne le zanj. Iz tega pa res ne kaže delati nekega cirkusa, saj ta red ni bil vzpostavljen šele z njegovim priprtjem, temveč je veljal že doslej in to ni Vladotovih novinarskih kolegov kaj posebej motilo, da bi se o tem razpisovali in zahtevali za pripornike pravico do tuširanja po mili volji. Podobno je seveda z obiski v priporu. Tako kot to velja za tam priprte Tonete, Mirke, Francije, Štefane in lastnike vseh drugih imen, velja seveda tudi za vse Vladote, ki se tam znajdejo.


Mar so res gospodje novinarji kar naenkrat izgubili zaupanje v pravno državo, ki so jo še nekaj dni nazaj tako vneto zagovarjali in ne verjamejo več v načelo, da če je kriv, bo pač dobil primerno kazen in če je nedolžen, bo oproščen in pravno rehabilitiran? Če v to moramo verjeti vsi državljani te države, potem bodo pač morali tudi v Vladovem primeru v to verjeti nekateri slovenski novinarji in njegovi stanovsko cehovski, politični in ideološki somišljeniki ter kolegi.

1 komentar:

  1. I could not refrain from commenting. Perfectly written!
    Look into my web-site ... affordable living for seniors

    OdgovoriIzbriši