ponedeljek, julij 09, 2012

Hvala Požar! Smo že sami opazili!


PlanetSiol.net ima nove šefe poroča Požar na svoji spletni strani požareport.si in nas v nadaljevanju seznanja z novimi kadrovskimi spremembami:

Vršilec dolžnosti odgovornega urednika je postal Uroš Urbanija, nekdanji odgovorni urednik Multimedijskega središča RTV Slovenija, uredništvo notranje politike je prevzel Aleš Žužek, prav tako bivši novinar ter urednik MMC, nova šefica zunanje politike pa je postala Alenka Paulin, nekdanja direktorica Slovenske tiskovne agencije. Bivši odgovorni urednik PlanetSiol.net Franci Valjavec je po novem zadolžen za posebne spletne vsebine

Pravzaprav smo nekaj dni nazaj že bralci sami ugotovili veliko spremembo v vsebinski zasnovi te spletne strani. Demokraciji, Politikusu, Reporterju in Požareport.si se je tako pridružila še spletna stran PlanetSiol.net s čimer se je Janšev medijski korpus dodatno okrepil. Medijska državljanska vojna se torej krepi in v prve bojne linije so poslani vsi za hujskaštvo ter poglabljanje državljanskega razdora sposobni in pripravljeni. Tako imenovana slovenska "hladna ideološka vojna" pridobiva na intenzivnosti in obstreljevanje z žaljivkami, diskvalifikacijami, poniževanji in izključevanji dobiva na intenziteti. Do streljanja z lustracijskimi, sodnimi, političnimi in družbeno ter socialno izključitvenimi kroglami je torej le še korak. Zadnja faza pa so tako lahko le še prave svinčene krogle. 

Bo končno kdo že to patološko ter  šizofreno stanje duha v slovenski družbi uspel še pravočasno ustaviti ter spremeniti tok že zelo predvidljivih dogodkov in tako narod ter državo rešiti pred dokončnim propadom in veliko nesrečo?  

Vse kar je v deželi slovenski še demokratično mislečega, politično ter socialno odgovorno čutečega in intelektualno ter državljansko osveščenega, bi se moralo takoj prebuditi in opraviti svojo zgodovinsko nalogo ter preprečiti samouničenje naroda in njegove mlade države.

Molk ter potiskanje glave v pesek, zatiskanje ušes in oči pred prihajajočo katastrofo je enako strahopetnosti in intelektualni kapitulaciji. Demokracija, svoboda in narodov blagor ter celo obstanek so na hudi preizkušnji in odgovornosti ne bo mogel ubežati nihče.

1 komentar:

  1. hmmmm zdej nevem, ko ta oblast nastavlja ti. svoje kadre gre za "ideološko vojno","poglablanje državljanskega razdora".....demokratično? misleči naj bi se takoj uprli, vse je ogroženo, ker so novi oblastniki totalno nedemokratični?
    ko pa je situacija obratna, pa od trobil, ki danes to trobijo, te zadeve nasploh niti niso vredne kakih omemb oz pozornosti, res čudno?

    OdgovoriIzbriši