sobota, julij 28, 2012

Rusov se ne da kar tako prevarati!


Janez Janša nadaljuje s svojimi lustracijskimi ukrepi in je tako kot govornika, na jutrišnji ( nedelja 29.07.2012 ) slovesnosti v spomin na preminule ruske vojne ujetnike iz prve svetovne vojne pri Ruski kapelici pod Vršičem, črtal zgodovinarja dr. Jožeta Pirjevca, čeprav je bilo sprva predvideno, da bo nastopil kot govornik  in je kot glavnega govornika določil kar samega sebe. 

Rusi seveda niso bedaki in tudi prevarati se jih kar tako ne da. Zagotovo še imajo v spominu neljub dogodek iz junija 2007, ko je slovenski premier Janez Janša presenetljivo in brez opravičila odpovedal udeležbo na gospodarskem forumu v Sankt Peterburgu, kjer bi se moral sestati z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. 

Z razliko od Slovenije Rusija seveda nima značilnosti banana republike in ruski politiki imajo hudičevo dober spomin ter si z razliko od slovenskih političnih pritlikavcev smejo privoščiti ter javno izkazati tudi kakšno zamero. Janševo tokratno prilizovanje Rusom seveda na mednarodnem prizorišču ne zanj osebno in ne za državo Slovenijo ne bo imelo prav nobenih koristi in Janša je s tem dejanjem dokazal vse drugo le tistega kar si želi še najmanj. Rusi pa tudi prav dobro vedo za vse tiste Janševe posle in povezave, ki so celo slovenski javnosti skrbno prikriti. Seveda tega na javno očiten način ne bodo pokazali, ker je na voljo dovolj drugih načinov, da nekomu, ki ga preziraš, na prefinjen in diplomatsko sprejemljiv način to tudi sporočiš in prikažeš. Ob vsem tem pa Rusi tudi hudičevo dobro vedo, da se Janši njegov rok trajanja slovenskega predsednika vlade hitro izteka in časa za ukvarjanje s poraženci tudi veliki Rusi nimajo ali si ga vsaj vzeti za kaj takšnega skoraj zagotovo ne bodo želeli.

Očitno je Janez Janša res mojster v tem kako iz sebe narediti poraženca in če mu v roke prav na silo potisneš skoraj zagotovljen uspeh, bo sam v hipu iz tega prav po mojstrsko naredil svoj poraz. Moralni zmagovalec te nove slovenske politične in vladne sramote je prav dr. Jože Pirjevec, ki govornik na tej spominski slovesnosti sicer ne bo, bo pa v svoje strokovne zgodovinske beležke lahko zaznamoval dogodek v katerem je bil sam udeležen in ki bo posledice v prihodnosti šele pokazal. Rusi prav dobro vedo kako se takšnim stvarem streže in tudi prav dobro vedo, da se z malimi in nepomembnimi ne kaže veliko ukvarjati in si zanje jemati več časa kot si ga ti zaslužijo. Vedo pa tudi kdo je kdo v tej deželici Slovenija imenovani.

10 komentarjev:

  1. Hm, Slovenija si ne more privoščiti slabih odnosov z Rusi. Že pred leti, pri tistem odpovedanem obisku, je Janša naredil veliko napako. Rusija ima še vedno konkretno gospodarsko rast, z njimi lahko marsikaj pridobimo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Vse jasno, komur pa ni, volitve bodo še!

    OdgovoriIzbriši
  3. Eno samo nakladanje! Brez vezeblog.
    Ubogi Pirjevec, zbrisali so ga. Tako kot hoče on zbrisati zgodovinski spomin na tisoče krvavo pobitih med in po II.svetovni vojni.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Si ga mogoče zamenjal za Dežnama?

      Izbriši
  4. Janez Janša je en najgrših slovenskih politikov, zelo nesimpatičen na pogled, še dobro, da ima Urško, ki je njegovo čisto nasprotje.

    Janez Janša je slovenski politik, eden redkih jasno profiliranih, ki ve, kaj bi rad, ki nekaj zna. Kar pa ne velja za Plagiatorja...

    OdgovoriIzbriši
  5. Pirjevec je sporen zaradi svojih navijaških razlag in pristranskih stališč do revolucionarnega početja v eNObe-ju. Na vse kriplje zagovarja morilsko početje revolucionarjev, zato je zares najmanj primeren za govornika na taki spominski slovesnosti. Ostalo v tekstu je pa eno samo pritlehno politično osiranje predsednika aktualne vlade. Če je Janša mojster, da iz sebe naredi poraženca, je zgoraj napisani tekst Plagiatorja, tekst s katerim pisec iz sebe dela poceni bedaka.

    OdgovoriIzbriši
  6. kdaj boste ugotovili,da janša dela samo v svojo korist,za slovenijo pa se mu jebe?

    OdgovoriIzbriši
  7. Pirjevec ima problem, ker še vedno občudije sovjetsko revolucijo s Leninom in Stalinom vred. Ni še dojel tega, da so že sami Rusi opravili z zločinskim komunizmom. Najprej je to storil Hruščev, dokončno pa Jelcin. Sedanja Rusija se požviga na komunizem, razen nekaj starih nostalgikov, ki pa nimajo v sodobni rusiji nikakršne vloge več. Pirjevec in podobni so le še pomilovanja vredne maškare, ki jim najbolj ustrezajo Drežgoše in podobne maškarade. Tam jim je mesto, resne stvari naj pa opravijo kompetentni.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kolega/ica tudi ti imaš problem in socer v svojem velikem neznanju ter nespoštovanju boljših od sebe. Za prvo si kriv sam, za drugo pa tvoji nekdanji in sedanji vzgojitelji.

      Izbriši
  8. vi kar pljuvajte in žalite,saj drugega ne znate...anonimni ti imaš hude probleme,ker ne poznaš zgodovine in gospod dežman zavaja in ponareja zgodovino v korist izdajalcev in rkc-ja...vsi vemo,kaj se je zgodilo med vojno in po vojni in ne odobravam tisto kar se je zgodilo ampak se dobro ve,kdo je bil na strani zmagovalcev in poražencev...sedaj pa vas sprašujem,zakaj so domobranci in ostali izdajalci bežali,če pravite,da so bili nedolžne žrtve...po moje so bili krive,ker noben nedolžen,ne bi bežal...

    OdgovoriIzbriši