četrtek, julij 05, 2012

Nehvaležni predsednik države!


No končno malo miru. Polegel se je vik in krik okrog tiste nesrečne proslave v našem belem cesarsko-predsedniškem mestu Ljubljani in nastopil je čas, ko lahko v miru ocenimo kaj je tam res bilo narobe in kaj je bilo prav. Kdo je Kuntnerju napisal tiste bogokletne stavke, ki jih je zdrdral na odru v vlogi glavnega šefa proslave tako ali tako ne bomo nikoli zvedeli. Revež naj niti sam ne bi vedel kdo mu je tisto podtaknil in ga tako grdo namočil. Pa še honorarju naj bi se moral odreči, ki bi edini lahko vsaj deloma zacelil njegovo hudo ranjeno dušo. Sedaj ima nesrečnež nočne more, pa spati ne more in v snu se mu prikazujejo krvoločni partizani ter trpeči domobranci. Le zaželimo mu lahko, da bo kar najhitreje vse to pretrpel in da se mu bo vrnil njegov dušni mir.

Bolj bi nas moralo skrbeti kako se s posledicami te proslave in svojega znamenitega nagovora prisotnih ter TV gledalcev, sedaj nosi naš cenjeni predsednik države dr. Danilo Türk? Ki pa si je baje govor napisal sam oziroma javno vsaj avtorstva doslej še ni zanikal. Ga kaj peče vest? Ker je s svojimi, na proslavi izrečenimi, besedami in mislimi hudo izneveril ter globoko užalostil velikega vodjo Janeza Janšo, ki mu je, ne le dovolil na tej proslavi govoriti, temveč ga je celo sam predlagal oziroma določil za glavnega govornika. Ponovno se je potrdila stara modra misel, da je dobrota sirota in da se dobro vedno ne vrača z dobrim.

Tako ima ob našem priljubljenem Jerneju sedaj tudi naš, vsem tako neizmerno drag, veliki vodja Janez krvaveče srce in nemiren spanec, ker se mu v dolgih vročih poletnih nočeh v sanjah prikazuje nehvaležni Danilo s svojim govorom. Sedaj se dobrosrčni nesrečnik prebuja sredi noči in ves prepoten ter zgrožen v temo mirne zakonske spalnice kriči, da obžaluje svojo nepremišljeno odločitev in se vsem za to tudi iskreno opravičuje. Njegova najdražja naj bi mu že zagrozila, da se bo moral iz spalnice odseliti v dnevno sobo ali pa bo tja začela odhajati spat kar sama, ker da ji je vsega tega že krepko dovolj.

Se predsednik države Danilo sploh zaveda kaj je s svojo nehvaležnostjo in neodgovornostjo naredil našemu dragemu velikemu vodji Janezu in bo to sploh kdaj obžaloval ter se mu javno opravičil? Se predsednik države sploh zaveda, da bi na tisti proslavi lahko bil le čisto navaden poslušalec, ki bi smel sicer sedeti v prvi vrsti in tudi ploskati bi mu bilo dovoljeno, nikoli pa ne bi imel priložnosti biti govornik ter biti osvetljen s sojem žarometov, če Janez ne bi bil tako dobrosrčen in mu dovolil nastopiti v glavni vlogi. To pa je potrebno znati ceniti in izkazati tudi z ustrezno mero hvaležnosti.

Naš dragi Janez bo tudi to prebolel in premagal. Danilo pa naj na podobne priložnosti podarjenih izkazanih časti v bodoče kar lepo  pozabi. Pri Janezu je za vedno oplel. Zamenjan  bo z Borutom, ki ve izkazati hvaležnost in je v svojih nastopih spravljiv ter pove to kar tudi Janez rad in z velikim veseljem sliši. Dokler bomo mi na oblasti bodo govorniki v bodoče le naši, se priduša Janez, in govorili bodo to kar jim bomo mi priporočili ali, če bo potrebno, tudi sami napisali. Borut pa je velik politik in zaveznik, ki to razume in Janezu nikoli ne povzroča težav.


Ni komentarjev:

Objavite komentar