ponedeljek, julij 02, 2012

Legalizirajte že končno ali pa takoj podrite!


Finance poročajo, da je Upravna enota Ljubljana Marku Jakliču, direktorju lekarne Ljubljana in sploh enemu v zadnjem času najbolj znanih Slovencev vpletenih v vse mogoče dejanske in skonstruirane afere, vnovič zavrnila izdajo gradbenega dovoljenja in prošnjo za legalizacijo novozgrajenih objektov nad Polhovim Gradcem. Omenjeni vplivni gospod je namreč tam sredi polhograjskih gozdov pred šestimi leti zgradil prestižno domačijo z bazenom.

Kot smrdeča čreva se v posmeh slovenski pravni državi ter učinkovitosti pristojnih državnih ter občinskih upravnih organov in v njih zaposlenih odgovornih delavk ter delavcev, vleče ta pink-ponk med njimi in črnograditeljem Jakličem. Pri tem se neizmerno trudijo medijsko kar najbolj očrniti Jakliča in ga pred slovensko javnostjo prikazati kot pretkanega in z vsemi mažami namazanega zmuzljivca, ki mu nikakor ne morejo do živega in se iz vsake, še tako kočljive pravne situacije, vedno nekako izvleče in dela ubogim državnim uradnikom, inšpektorjem, občinarjem in sodiščem le same težave in probleme. 

Primer Jaklič je v resnici eden najbolj tipičnih in zgovornih primerov kako v resnici v Sloveniji funkcionira pravna država, kako funkcionirajo elitne in politične povezave, dokazuje prikrito moč korupcijskih ozadij, dokazuje grozljivo nesposobnost visokih državnih in občinskih uradnikov in dokazuje kako v državi res funkcionirata najmanj dve pravni državi.

In česa je v tej celotni sramotni zgodbi v resnici kriv graditelj Jaklič? Le tega, da je nekaj protipravno zgradil in da tega noče porušiti in je ob vsem tem še dovolj sposoben in brihten ter ima dovolj pravnega znanja, poznanstev, denarja in družbenega vpliva, da iz vseh pristojnih državnih, sodnih, inšpekcijskih in občinskih organov ter tam zaposlenih in dobro plačanih dam in gospodov, učinkovito dela bedake. Kot, da ne bi bilo nekaj najbolj normalnega, da Jaklič želi rešiti kar se pač rešiti da ter se pri tem poslužuje vseh legalnih pravnih in drugih poti in sredstev ( upam, da le legalnih ), in na drugi strani, da so vsi prej našteti organi ter v njih zaposleni uradniki dolžni učinkovito izvajati pravno državo, česar pa ne počno. Pika!

Pred kratkim časom so nekemu malo manj sposobnemu in vplivnemu državljanu zaradi dolga 124 evrov zarubili in na dražbi prodali stanovanjsko hišo in ga z družino vrgli na cesto. V tem primeru sta slovenska pravna država in slovensko sodstvo prehitela sama sebe in kao dokazala, da pravna država deluje. V resnici sta pa dokazala prav nasprotno od tega kar so trdili, da dokazujejo. In sedaj primerjajmo ta nesrečni primer rubeža stanovanjske hiše s primerom Jakličeve črnogradnje in našli bomo neverjetno veliko skupnih točk, ki bi morale vse od navadnih državljanov do oblastnih in sodnih organov ter institucij v tej državi neizmerno skrbeti. Če ta Jakličev primer ne bi bil že prav grozljiv, bi pa pač bil neizmerno smešen, ker dokazuje kako se da poigravati in norčevati iz slovenskega pravnega reda ter institucij in nesposobnih odgovornih posameznikov zadolženih za njegovo izvajanje. Prav toliko kolikor je Jaklič dokazano sposoben, so vsi, ki v tej in še premnogih drugih podobnih ali še veliko težjih zgodbah,  že več let s strani države sodelujejo, dokazano nesposobni in popolnoma neučinkoviti. To je naša država Slovenija in prenehajte se torej čuditi zakaj vam ( nam ) gre vsak dan slabše.

3 komentarji:

  1. samo majhen popravek, ne gre za črno gradnjo pač pa za ne po vseh pravilih zgrajeno nadomestno gradnjo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šlo naj bi za protipravno gradnjo in le to je za to zgodbo pomembno. In pomembna bi lahko bila tudi okoliščina, da je takšnih in podobnih protipravnih gradenj v deželi ogromno. Celo brat našega premiera Janeza Janše naj bi protipravno zgradil svojo stanovanjsko hišo in o tem primeru se nič kaj veliko ne piše.

      Če sem prav razumel pisanje Plagiatorja, se ta v problem protipravnih gradenj sploh ne spušča, temveč opozarja na neučinkovitost državnih in občinskih služ in organov, ki so v tej deželi zadolženi za izvajanje zakona in za pravni red.

      Strinjam se s trditvijo Plagiatorja, da Jaklič ni storil nič drugega kot, da je nekaj protipravno zgradil in tega sedaj noče porušiti, ker pač ni gradil zaradi tega, da bi potem rušil. Naloga pristojnih državnih in sodnih organov pa je, da v razumnem roku in v skladu z zakonom ukrepajo. ugotovijo dejansko stanje, sprejmejo ustrezne ukrepe in jih izvedejo. Pa je popolnoma vseeno ali je to Jaklič, Janšev brat ali neki brezposelni Lujzek iz Kozjanskega.

      To kar se dogaja s tem primerom, in na žalost je takšnih in podobnih primerov neučinkovite pravne države ogromno, državljanom le dokazuje, da pred zakonom in sodstvom niti približno niso vsi enaki. Avtor gornjega prispevka ima prav, ko zapiše, legalizirajte ali pa podrite in končno po šestih letih že nekaj storite. Tega mencanja in zavajanja slovenske javnosti ter sataniziranja Jakliča je pa sedaj res že krepko dovolj. Če je pogrešil naj za to odgovarja in nosi posledice. Pa seveda ne le on, temveč tudi kakšen brat koga in še mnogi drugi njima podobni.

      Izbriši
  2. Črne gradnje: Srečni Rajko

    Borut Mekina | Mladina 26 | 29. 6. 2012

    Brat predsednika vlade Rajko Janša ima pa res srečo. Čeprav smo okoljski inšpektorat že novembra 2011 obvestili, da živi v na črno zgrajeni hiši, postavljeni delno na travniku, delno na njivi, se uradni postopek nikakor ne premakne naprej. Minuli teden smo se ponovno obrnili na okoljsko ministrstvo, kjer so nam pojasnili, da je postopek zoper nepremičnino še vedno „v fazi ugotavljanja oziroma dokazovanja dejanskega stanja“. Čeprav je od naše prijave minilo že več kot pol leta, okoljski inšpektorat še ni opravil pregleda na terenu in tudi Rajka Janše ni zaslišal.
    _____________

    Zakaj je Rajko lahko deležen takšne sreče, ki pa jo Marku odrekajo? Legalizirajte obema ali pa obema porušite! Prihaja čas, ko bodo odgovorne državljani povprašali o njihovih vlogah v teh in podobnih primerih.
    Radi bi zmanjšali število zaposlenih v javnem sektorju so naši dragi oblastniki pred časom stokali. Tu že imate kar lepo število "zaslužnih" kandidatk in kandidatov za očiščenje javnega - državnega sektorja. če vam bo zmanjkalo nadaljnjih kandidatov, vam bomo pa rade volje pomagali. Naši seznami nekoristnih so zelo dolgi.

    OdgovoriIzbriši