sreda, julij 25, 2012

Domovina in katoliška cerkev, vidvi sta kakor grda mačeha!

Saj me kot zadrtega nevernika pravzaprav niti ne zanima posebej ali je nasilno upokojeni škof Alojzij Uran zlezel kdaj med ženske noge in pri tem zaplodil otroka. Cerkev javno trdi, da je to njegov glavni greh zaradi katerega ga sedaj preganjajo in maltretirajo in izganjajo celo iz njegove domovine. Domovina pa, razen redkih izjem, v glavnem molči. Molčijo tudi vsi tisti pomembni slovenski možje in slinave dame, ki so mu še pred kakšnim letom ali nekaj več hlapčevsko lizali roke, sklanjali njemu v čast svoje potuhnjene betice in upogibali svoje mehke hrbtenice, z njim nazdravljali ali celo skupaj zapeli kako lepo domačo narodno ter se v negovi družbi ponosno nastavljali fotografskim aparatom.

Molčijo vse vernice in vsi verniki, ki so redno obiskovali njegove maše ali druge liturgične predstave, tam ponižno zavijali oči ter na široko odpirali usta in stegovali jezike ali dlani, da bi sprejeli iz njegovih rok sveto hostijo in z njo vase  Boga in bi jim bili odpuščeni njihovi grehi. Vsi molčijo, ko jim iz države in naroda izobčajo človeka v katerega naj bi še včeraj verjeli, ga imeli radi in spoštovali ter se nekateri v hudem po pomoč k njemu zatekali.

Nekoč je nek pesnik zapisal nekako takole: izkusil sem, resnico govorijo, da v hudem vsi te zapustijo! To se sedaj dogaja upokojenemu škofu Alojziju Uranu. In to se bo slej ko prej dogodilo tudi mnogim tistim, ki so ga sedaj, ko bi njihovo pomoč potreboval, zapustili in se mu strahopetno odrekli, ne da bi prav vedeli zakaj so to storili in ne da bi jih ob tem dejanju zapekla vest.

Če je res to kar namigujejo in v javnosti razširjajo predstavniki RKC, da je njegova krivda v zaploditvi otroka, kar sam zanika, potem je sporočilo cerkve več kot jasno. Lahko si pedofil, posiljevalec, homoseksualec, nadlegovalec neporočenih in poročenih žensk ter povaljaj jih kolikor želiš ali zmoreš, le zaploditi otroka ne smeš. To je greh vseh grehov in sledi izobčenje.

Res pogumno je dejanje njegovih bratov in sester v veri in sveti vesoljni cerkvi  to nečloveško maltretiranje zaslužnega, nemočnega in bolnega starčka.
Kateri božji nauk le to določa in zapoveduje?

Kardinal Franc Rode bo odslej verjetno veliko bolj mirno in spokojno spal pod domačo slovensko streho, ko bo obiskal očiščeno domovino.

1 komentar:

  1. Prav zanimivo je, se strinjam, kako pridno o tem molči celotna domovina. To po moje pomeni, da so vsi vedeli in nič naredili pri tem dolga leta, potem pa ko je od zunaj prišla komanda, so pa vsi pridno riti. Sicer pa nič novega in nič pretresljivega. Na Z nič novega.

    OdgovoriIzbriši