četrtek, februar 28, 2013

Prvi ples mrhovinarjev!

Imel sem namen, da se po včerajšnji izvolitvi nove mandatarke bodoče slovenske vlade, vzdržim vsakršnega komentiranja. Mandatarki Alenki Bratušek je enostavno potrebno pustiti nekaj časa in ji privoščiti nekaj  prepotrebnega medijskega in tudi političnega miru, da svoje delo skuša kar najbolje opraviti in sesatviti ekipo. Glede na partnerje v novi parlamentarni koaliciji ji ne bo niti najmanj lahko. Trije veliki strankarsko politični in osebni egoti, ki so se zbrali okrog nje, ji bodo krepko delali sive lase in ji skušali vsiliti kar nekaj tega zaradi česar je padla Janševa vlada.

Vendar ne bodimo preveč črnogledi in pesimistično preroški, ter pustimo torej Alenki ta nujni čas in mir, da poskuša narediti skoraj nemogoče. To je, sestaviti vlado, ki bo v parlamentu dobila dovolj glasov in začela vladati v skladu z načeli, ki jih je Alenka včeraj predstavila v državnem zboru. Saj trenutno druge možnosti ali izbire niti nimamo. Kaj bi ali mogoče celo bomo dobili s predčasnimi volitvami, pa je seveda velika neznanka in zgubljenega časa ter zapravljenih priložnosti država ter vsi mi ne bomo mogli nikoli nadomestiti.

Pa tega zapisa nisem začel z namenom, da Alenki zapišem kaj vzpodbudnega kot popotnico na njeni poti v politični pekel, na katero se je včeraj podala. Z Virantom, Lukšičem in Erjavcem v postelji ter ljubosumnima Pahorjem in Janšo v predverju, ji seveda ne bo niti malo lahko.

S prav posebnim zanimanjem sem začel danes zjutraj prebirati slovenske spletne medije in odzive na včerajšnjo izvolitev Alenke za mandatarko. Nekaj političnih boksarskih udarcev je sicer dobila naravnost v brado in trebuh že včeraj. To me niti ni posebej presenetilo, ker Janša je s svojmi užaljenim strankarskimi vojščaki ter raznimi drugimi interesnimi in koristoljubnimi priskledniki, znan po tem, da ne izbirajo ne metod in ne srestev, ko je potrebno nekoga očrniti.

Presenetili pa so me odzivi večnih ekonomskih profesorskih vedeževalcev in vsevednikov, ki  so kot hijene planili po novi mandatarki in že danes vedo, da bo vse narobe, in da se nam z njo piše črno kot se nam naj ne bi še nikoli pisalo. In skoraj prav vsi ali vsaj ogromna večina njih, je že kdaj v preteklosti grela ministrske stolčke in imajo tako kar nekaj zaslug za razmere v katerih se danes nahajamo in ki so Alenko pripeljale na vrh bodoče slovenske vlade. Cenjenim gospodom profesorskim ekonomskim vedeževalcem ter mešetarjem in vsem drugim večnim javnim političnim komentatorjem ter ustvarjalcem javnega mnenja v državi, naj končno že nekdo pove, da imamo tako kot Janše in nesposobne Ljudmile, tudi njih že krepko preko glave. Koliko vedo in koliko so sposobni so doslej že pokazali in sedaj naj bodo vsaj toliko omikani in vsaj molčijo ter se dodatno ne sramotijo. Če že ne želijo ali ne znajo pomagati državi in v njej živečim državljankam ter državljanom, potem naj lepo mirno uživajo v svojih kabinetih ter nam namerno ne škodujejo in nas s svojimi kabinetnimi strokami ter demagogijami ne zavajajo in ne morijo. Enako velja seveda tudi za največji del slovenskih medijev. Vse edini vedo vedno najbolje in največ , ko pa jih nastaviš kot ministre ali jih pošlješ v kakšne nadzorne odbore podjetih, pa si v vladi z njimi nimaš kaj začeti ali pa si zagotovo zapečatil usodo podjetij v katera si jih poslal. Potem se vrnejo v svoje kabinete in vse ponovno znova. Kako dolgo še tako za naš davkoplačevalski denar?

Ženska še kot nova mandatarka ni storila drugega kot se poslankam in poslancem zahvalila za zaupanje ter izvolitev in že je trop politikantskih, ideoloških in kvazi strokovnjakov ter drugih večnih čvekačev in nakladačev planil po njej. Pravzaprav so s tem mrhovinarskim trganjem živega telesa nesrečne ženske največ povedali o sebi in prav nič o njenih sposobnostih, namerah in učinkovitosti kot nove morebitne predsednice vlade. O Alenkinih sposobnostih in dobrih namerah državljanke in državljni še ne vemo nič. O sposobnostih in namerah njenih današnjih hijenskih kritikov pa vemo veliko in jih tudi krepko občutimo.

4 komentarji:

  1. A ti resno verjameš, da ta ženska sestavlja vlado. ubogi!

    OdgovoriIzbriši
  2. Zaradi žaljive vsebine prvi komentar avtorja Anonimni brisan!

    OdgovoriIzbriši
  3. Tole, da je komentar ????

    OdgovoriIzbriši
  4. Kot jaz razumem, gre za prehodno vlado do predčasnih volitev, torej za kakšno leto. Za to obdobje je lahko Alenka Brazušek čisto spodobna predsednica vlade, ker se nič prelomnega ne bo moglo zgoditi zaradi nasprotujočih se programov, predvsem med SD in DL.

    Kar se tiče teh ekonomistov, ki slikajo črne slike, je problem, da smo do zdaj z Janševo vlado, podobno kot Grki, Španci, Portugalci in Italijani izvajali ravno programe, za katere mnogi od teh trdijo, da so edina prava pot naprej, a so se izkazali za čisto polomijo. Zakaj bi jih kdo še poslušal, mi ni jasno. Verjetno je zdaj v Evropi vsak šlosar bolj usposobljen za vodenje gospodarske politike, kot večina teh ekonomistov.

    In volivci to tudi vedno bolj razumejo. Zato je pri naših zahodnih sosedih tako klavrno pogorel Monti.

    OdgovoriIzbriši