sreda, februar 20, 2013

Začetek konca Evropske unije?

Ker nimam na razpolago veliko prostora, bom pač to svoje razmišljanje o začetku konca EU, strnil koliko bo le mogoče. Takšna EU kot sedaj nastaja ne more in tudi ne sme preživeti, ker vodi v katastrofo. EU, če želi preživeti, takoj nujno potrebuje nek nov "Marshallov plan" oziroma celovit program za temeljito prenovo EU povezave, ker takšna kot je danes, z vsak dan bolj zaostrenimi notranjimi ekonomskimi, finančnimi in političnimi odnosi ne more preživeti. Razlike med razvitim in privilegiranim severom ter  nerazvitim in izkoriščanim jugom se tako hitro in nevarno poglabljajo, da že prav resno ogrožajo obstoj celotne povezave in tudi mir na stari celini.

Že kar zastrašujoč ter poguben EU unitarizem, ki je postal prevladujoča doktrina delovanja EU povezave in ki so ga prepoznali celo že Britanci  ter se mu začeli odkrito zoperstavljati, postaja vse bolj zadušljiv in nevzdržen. Enostavno se ne da več predpostavljati mirnega jutrišnjega sobivanja osiromašenega in izropanega juga z bogatim severom, če se takoj ne sprejme nek celovit in vseobsežen program preseganja teh ogromnih razlik v gospodarskem, denarnem, kulturnem, demokratičnem in političnem razvoju ter splošnem družbenem in osebnem standardu prebivalstva na področju celotne EU povezave. 

Politika, ki jo skozi institucije Bruslja, s trdo roko vodijo najrazvitejše severne članice povezave z Nemčijo na čelu, vodi samo v nove konflikte, revščino in bedo prebivalstva južnih držav ter nadaljnji gospodarski zaostanek ter drastično povečevanje razlik na področju družbenega standarda prebivalstva med severom in jugom. Prebivalstvo južnih držav je z razliko od svojih kapitalskih, finančnih, političnih in kulturnih elit, ki zvesto sledijo ukazom Bruslja, to že zdavnaj spoznalo in se začelo upirati takšni politiki ter razmeram v katere so pahnjeni. Tako danes že doživljamo, da režimski policisti po južnih državah EU povezave skoraj že dnevno ter masovno pretepajo svoje lačne, obubožane in vedno bolj brezpravne sodržavljane, ki demonstrirajo in zahtevajo le znosnejše pogoje dela in življenja.

Učinkovitost politik ter institucij EU povezave je prav katastrofalna in dodatno slabi njen ugled ter pelje povezavo v nesrečo. Česar koli se lotijo opravijo le na pol in skrajno diletantsko. Omenimo le dva nam bližnja primera kot sta Kosovo ter Bosna in Hercegovina. Pravzaprav bi morali kot primer katastrofalne prakse navesti celoten Balkan z že prav zločinskimi načini "reševanja" Grčije ter celotno področje nekdanje Jugoslavije, ker to kar počnejo je že prav sramotno. Prav po zaslugi vplivov in pritiskov ter izsiljevanj EU povezave ter ZDA, so v prav vseh državah nastalih na področju nekdanje YU, na oblasti zahodnim elitam zveste ter podložne in zelo skorumpirane ter v nekaterih primerih celo kriminalne ter diktatorske politične elite, ki peljejo svoje države ter v njih živeče ljudi v vedno večjo bedo in siromaštvo in prav vse države nezadržno nazadujejo na prav vseh področjih.

Le kdor z vsaj ščepcem zdravega razuma si lahko predstavlja ali celo verjame v jutrišnje mirno sobivanje in neko vzdržno sožitje vedno bolj siromašnega juga in bogatega severa EU povezave. Ko pa  prebivalci celotnega juga živijo v bedi, siromaštvu, brez dela ter izropanim gospodarstvom, brez realnih možnosti za  izboljšanje osebnega ter družbenega razvoja. V deželah kjer so jim odvzeli večino pravic na področju pokojninskega, zdravstvenega standarda, na področju izobraževanja, jim uničili gospodarski sistem ter jih finančno popolnoma podredili bogatemu severu. In v nekaj letih iz njih naredili kapitalistične brezpravne tlačane in sužnje, ki jih ob vsem še dnevno pretepajo lastni policisti, jim lažejo ter kri pijejo lastni politiki in kruto izkoriščajo lastne elite ob izdatni pomoči kapitalističnih izkoriščevalskih prišlekov s severa.

Grčija, Bolgarija, Romunija, Španija, Portugalska, Slovenija in jutri še Hrvaška, BiH in Srbija ter Makedonija in Črna gora, so prav po zaslugi domačih, nesposobnih, pokvarjenih, skorumpiranih in mafijsko kriminalnih elit ter zaslugi Bruslja, kot simbola izkoriščevalske moči razvitega severa EU povezave, postale države brez bodočnosti in v njih živeče ljudske množice žrtve tega novega EU izkoriščevalskega neoliberalizma, ki ima že vse značilnosti vulgarnega imperializma ali celo že nekega novega fašizma. Pa ne tistega Janševega rdečega, temveč tistega groznega in zločinskega črnega.












Ni komentarjev:

Objavite komentar