sreda, februar 13, 2013

EU kapitalistični lobiji izvajajo zločin nad prebivalstvom povezave!!

Povzeto:
 
Privatizacija vode se je že začela
(objavljeno: 08.01.2013)

Večna dilema: je voda pravica (in ne more biti predmet trgovanja) ali blago (predmet zaslužka)? Kot si lahko ogledamo v novici, ki jo je pripravila nemška Monitor TV, za Evropsko komisijo dileme ni več, saj želi privatizirati vodo. Zadeva je lepo zakrita kot »The European Innovation Partnership on Water«, cilj pa uskladitev ponudbe in povpraševanja o vodi!

Projekt ni zgolj ideja, temveč se že izvaja v praksi, saj naj bi Bruselj od Portugalske zahteval, da proda svoj sistem oskrbe z vodo. Cena se je v nekaj letih dvignila za 400 %, temu so sledili tudi protesti.

Države v krizi so prisiljene prodati svoje sisteme oskrbe z vodo. Slovenija je sicer majhna in morda (zaenkrat) še pod nivojem detekcije brezobzirnega kapitala, kar pa zagotovo ne bo dolgo trajalo. Smo ena najbolj vodnatih držav v Evropi, obenem so naše vode še sorazmerno čiste.

Pretekle izkušnje kažejo na to, da se (z redkimi izjemami) oskrba z vodo ne izboljša, cene pa se dvignejo. V Evropi je primer mesto Berlin, v svetovnem merilu pa Tanzanija in Cochabamba v Boliviji. V Boliviji so šle zadeve celo tako daleč, da je zaradi vsesplošne ljudske vstaje padla vlada, tujo multinacionalko, ki se je polastila vode, pa so nagnali. Multinacionalke so zaradi tega pristop spremenile in sedaj vse skupaj poteka bolj potihem.

O obsežni problematiki privatizacije vodnih virov je na internetu veliko informacij (Wikipedija), film FLOW ipd. Kako daleč gredo lahko zadeve pove dejstvo, da je ponekod (ZDA: Utah, Oregon, Colorado) celo prepovedano zbiranje deževnice!

Dejstva:
-          Voda je zlato 21. stoletja
-          Kakovostne pitne vode je vedno manj
-          Multinacionalke imajo dovolj moči in vpliva, da privatizirajo vodne vire

Privatizacija vodnih virov v Sloveniji je zato (žal) zgolj vprašanje časa. Proti temu se lahko borimo s podpisom na spletni strani www.right2water.eu, prihodnost bo pokazala, ali smo bili tudi uspešni.


Privatizacija vode je enako genocidu na obroke. Temu se je potrebno upreti z vsemi sredstvi. Če bi se slovenska oblast in politika uklonili tem zahtevam EU, jih je potrebno, če ne bo šlo drugače, tudi na silo, odstraniti in mora ljudstvo njune odločitve razveljaviti ter razglasiti za nične ter kot takšne neveljavne.

2 komentarja:

  1. Če dobijo vodo, je lastnina kisika samo še vprašanje časa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tudi vodo so v velikem delu z raznimi triki v glavnem že dobili.Na žalost jim tukaj pridno sledijo slovenske dekle in hlapci v parlamentu ter političnih strankah. Vseh. Levih in desnih.

      Izbriši