četrtek, februar 21, 2013

Kdo pa nas tako hudo ogroža?


Rasmussen poziva članice Nata, naj povečajo izdatke za obrambo

Bruselj -  Generalni sekretar zveze Nato Anders Fogh Rasmussen je danes na zasedanju obrambnih ministrov zavezništva v Bruslju opozoril, da bo imel Nato ob nadaljnjem zmanjševanju porabe za obrambo težave pri zaščiti prebivalstva držav članic.

Kdo nas to tako zelo ogroža in kdo nas želi napasti? Če že moramo nekaj plačevati, potem bi nam vsaj lahko povedali kaj to plačujemo in pred kom nas NATO varuje. 

Nekaj se vojskujemo in red delamo tam v daljnem Afganistanu v vojni, ki so jo zakuhali in jo bodo na koncu skupaj z nami tudi izgubili, naši veliki prijatelji Američani. Ubogi Afganistanci niti ne vedo, da Slovenci sploh obstajamo in še manj vedo kje se naša deželica sploh nahaja in nam tudi nikoli niso želeli nič slabega. Pred njimi nas torej ni potrebno varovati.

Potem se gremo nek vojaški faktor na Kosovu. Koga in pred kom tam na Kosovu varujemo in zakaj sploh sodelujemo v tej sramotno nesrečni zgodbi, ki sta jo zakuhali EU in ZDA? Če sta želeli iz Kosova narediti nekaj državi podobnega, potem naj to pač počneta in naše pomoči pri tem ne potrebujeta. Zakaj bi mi plačevali nekaj kar se nas sploh ne tiče in kar se nam bo še v prihodnosti lahko grdo otepalo?

Tudi v Bosni in Hercegovini, iz katere so mednarodni politični in vojaški mešetarji naredili nekaj kar naj bi bilo državi podobnega, ne gre brez nas in našega denarja. In potem boste našo zastavo v družbi zastave bratskega NATA našli še na Bližnjem vzhodu in celo v Afriki. Kakšne slovenske interese se tam varuje ne ve nihče prav pojasniti. Pa tudi nič še nisem slišal, da bi nas kakšna država iz tistih okolij kakor koli ogrožala.

Generalni sekretar NATA pa sedaj stoka, da če ne damo več denarja, bo ogrožena zaščita držav članic. Torej tudi nas. On torej ve nekaj česar mi ne vemo. Recimo, da je res tako in torej skušajmo sami ugotoviti kdo nas ogroža. Hrvati so sicer radi glasni in se venomer nekaj tolčejo po svojih junaških prsih, vendar imajo toliko drugih potencialnih in veliko bolj verjetnih vojaških nasprotnikov, da jim napad na Slovence niti na kraj pameti ne bi padel. Italijani, Avstrijci in Madžari tudi ne kažejo nekih pretiranih želja, da bi se malo vojaško tepli s svojo sosedo Slovenijo. Kdo torej?

Kdo pa bi sploh še lahko bil tako neumen, da bi se lotil osvajanja že osvojene dežele in zasužnjevanja že zasužnjenih ? To kar se je nekoč po Evropi počelo s tanki se danes na veliko bolj sofisticiran način naredi s kapitalom. Na področju izvajanja te doktrine pa je prav NATO največji specialist in nas verjetno sedaj ne bo varoval pred samim sabo? Res ne razumem več ničesar drugega kot to, da bi morali ponovno za nekaj dati več denarja, čeprav ga niti zase več nimamo dovolj.

Ni komentarjev:

Objavite komentar