četrtek, februar 14, 2013

Reforma trga dela - nova prevara in velik nateg lastnega ljudstva za koristi kapitala!

Nateg, ki se ga imenuje "reforma trga dela" naj bi socialni partnerji v Sloveniji torej dorekli in ša malo pa ga bodo vrle poslanke in modri poslanci sprejeli. Minister Andrej Vizjak že sprejema čestitke in pohvale za svoje zvijačno vodenje dialoga med delodajalci in sindikati, kot tistimi, ki naj bi se pogajali v imenu več sto tisoč delojemalcev ali jutrišnjih kapitalističnih tlačanov in sužnjev.


Dokler bodo ljudje kolektivno pristajali in svojo usodo predajali v roke sindikatom in drugim podobnim organizacijam ter interesnim združbam kot so politične stranke, da iz njih delajo kapitalistične tlačane in sužnje, bodo EU režimi to pač počeli. Svojo usodo smo torej s prevaro predali v roke raznim političnim strankam in sindikatom in sedaj  svoje trde betice sklanjamo ter svoje prestrašene in zgrožene poglede ponižno povešamo pred vsemogočno EU in njenimi hlapci ter izvrševalci v Sloveniji ter tako sedaj verjetno čakamo le še na božjo pravičnost ali kake druge čudeže, ki nas bodo rešili.

Še huje bo in še bolj nas ( vas ) bodo stiskali, vse tako dolgo dokler ne boste ( bomo ) končno prišli k pameti in se zavedli, da ni nikjer nič podarjenega in se je za vse potrebno pač trdo izboriti. Mi pa še vedno, kot trop bebavih ovac pred vrati klavnice, le slaboumno blejemo v nebo, stokamo in se cmerimo, namesto, da bi svojo in usodo naših otrok ter vnukov že enkrat končno vzeli v svoje roke.

Kdaj bomo končno že spoznali, da tiste EU izpred 30 ali 40 let že dolgo več ni in je nikoli več ne bo. Če se že želite komu moliti in v koga polagati svoja neupravičena upanja in pričakovanja, potem se raje molite kakšnemu drugemu bogu in ne več EU. ki je obličje božjega in pravičnega kazala le do takrat, dokler je obstajal njen smrtni sovražnik socializem, Ko ga je uničila, je pokazala svoj pravi obraz in sedaj se plačujejo dolgovi za nazaj in za naprej. In vse to kar pravkar doživljamo je šele začetek apokaliptičnih časov malih in preprostih ljudi v EU in drugod po svetu. To kar smo doslej le z grozo gledali po TV ali prebirali v drugih medijih in se je dogajalo v Afriki, kje v južni Ameriki ali v Aziji, bomo odslej sami živeli v EU.

Ne le tri, temveč obstajajo vsaj štiri božje osebe: sonce, voda, zemlja in zrak in vseh so nas že skoraj v celoti razlastili. Sedaj vas ( nas ) razlaščajo še edinega kar vam ( nam ) je še ostalo in to je lastnina lastne delovne zmožnosti oziroma dela ter poštenega plačila zanj. Tudi tega z uveljavitvijo te reforme več ne bo. Za svoje delo boste pač plačni, če bo denar in toliko kot bo delodajalec odločil, da vam bo plačal. Če pa vam plačal ne bo, pa na plačilo lepo mirno pozabite, ker pravo kapitalističnega režima vas bo le minimalno ščitilo in varovalo. Vaše delo postaja enako delu nekoč tlačanov in sužnjev. Delo se vam bo dalo in odvzelo, kot bodo to delodajalci odločili.

Odslej lahko ljudsko gibanje v Sloveniji, ki se sedaj imenuje "vseslovenska ljudska vstaja" mirno preimenujete v "upor slovenskih kapitalističnih tlačanov in sužnjev". Končno pa so združeni v nesreči in brezpravnosti delavci realnega in delavci javnega sektorja, čeprav bodo slednji še vedno v veliki prednosti, ker bodo režimski najemniki.


2 komentarja:

  1. Tehnično gledano...kot suženj si bil na boljšem ker si bil preskrbljen.

    OdgovoriIzbriši
  2. Socializem je pa res do konca poneumil Slovence.

    OdgovoriIzbriši