ponedeljek, februar 11, 2013

Pismo Zombija predsedniku vlade

Po elektronski pošti me je nekdo obdaril z anonimnim odprtim pismom namenjenim predsedniku vlade Janezu Janši. Čeprav se avtor ni podpisal, kar mi je v teh nestabilnih in kaotičnih časih razumljivo, in ker v pismu ni groženj, ni sovražnega govora ter po vsebini ni žaljivo za naslovnika, sem se odločil, da ga objavim.

Vsebina odprtega pisma predsedniku vlade Janezu Janši, ki je nastalo kot odziv na njegov predvajan nastop na shodu ZZR in SDS v Ljubljani, je dovolj zgovorna in povedna, da kakšnega dodatnega komentarja niti ne potrebuje. Takšno ali podobno pismo predsedniku vlade bi danes lahko napisali tisoči državljank in državljanov, ki se čutijo prizadeti ali ogorčeni in mogoče celo jezni ob njegovem nagovoru. Vsekakor pa niso prestrašeni in ni jim uspel uničiti njihove trdne volje za spremembe v slovenski družbi ter velike želje po demokraciji, svobodi ter pravičnosti.



Pismo predsedniku vlade!

V petek, na dan kulturnega praznika, ste v posnetku, ki je bil baje nastal v Bruslju, izrekli izredno težke besede, tako težke, da me v tem pisanju ni strah, da bi napisal besede, kar bi imele večjo negativno težo od vaših. Sprožili ste sovražni govor brez primere in ta je po zakonu kaznivo dejanje.

Ko predsednik vlade ugotovi, da se v njegovi  deželi dogaja  fašizem in iz tuje dežele pozove policijo in vojsko k zaščiti države  nam vsem demokratom, ne glede ali smo levi ali desni, vzame sapo. 

Upam, da je bil v bližini vas, ko ste to izrekali, strokovnjak, ki je lahko ocenil vašo prištevnost. Nočem vas žaliti, ampak samo to, da ste besede izrekli v neprištevnem stanju, vas lahko opraviči vašega žalitve slovenskega naroda

Nisem doživel prihoda nacizma na oblast, ampak, kar se dogaja me spominja na tisto, kar sem se poučil o tem. Začenja se s podtikanjem svojih dejanj drugim, najpriročnejša pri tem je levica, kajti besede komunist se očitno izogibate, saj ste v preteklosti goreče pripadali temu gibanju. Nadaljuje se z artikulacijami protestirajočega naroda z »zombiji« (po Hitlerju čefurji in komunisti), prilagajanju državnih simbolov (konkretneje slovenske himne in belogardističnih simbolov, ki ste jih prenašali po Čilu ) svojim potrebam( Hitlerju ni bilo všeč besedilo nemške himne in ga je dal nadomestiti z: »Deutscland, Deutscland, iber alles«). Spočetka se je zdelo, se bomo »zombiji« ustrašili vaših in Vinkotovih groženj. Ko temu ni bilo tako ste malo spremenili taktiko (kako zgodovinsko). 

Zvesti pajdaši Šturm in Cukjati so vam preko zbora za republiko( kakšne in čigave le?) organizirala civilni shod, ali je res shod civilne družbe, če globoko v zbrane na trgu ni videti drugega kot vaše jurišnike( Mate, Grims, Gorenak, Vizjak, Zver  in tako naprej), na odru pa se kot govorci pojavijo zgolj člani stranke SDS, ljubljeni vodja pa jim korajža daje preko ekrana iz neke druge države, kjer se »bori« za narodovo blagostanje( kako zgodovinsko).

Potem se je pa »zarota« proti vam še poglobila, glej ga vraga takoj za vašim shodom smo se »zombiji« zbrali še v  večkrat večjem številu, kot vaši jurišniki,( tudi vi ste k temu pripomogli s svojimi žalitvami). Kaj pa zdaj?

Umaknite se in napravite prostor demokraciji. Potrebujete počitek, kajti dvajsetletno »osamosvajanje«  Slovenije vas je zagotovo utrudilo, kajti, ko vas bo umaknil narod, boste morali položiti račune, kot so jih doslej v zgodovini morali položili vsi avtokrati.
Zavedam se vaše maščevalnosti in posledic, ki me lahko doletijo, ampak tudi to bom prenesel, če bo to vsaj malo pripomoglo k vašemu odhodu!

Ni komentarjev:

Objavite komentar