sobota, januar 12, 2013

Zoran Jankovič odstopil kot predsednik Pozitivne Slovenije!

Zapisi na Twitterju:


Kongres se je seznanil z odločitvijo Zorana Jankovića, da bo zamrznil funkcijo predsednika stranke do volilnega kongresa .. ........in da ne bo sodeloval pri oblikovanju nove koalicije in tehnične vlade.
Zoran Janković, je odstopil do volilnega kongresa letos.
Zoran Jankovič je odstopil kot predsednik stranke PS... Svet stranke bo do volilnega kongresa imenoval v.d.predsednika.


Zoran Jankovič je danes na kongresu stranke naredil točno to kar politik, ki da kaj nase, mora storiti. Sploh ni pomembno koliko je pravno gledano kriv in koliko se osebno ne čuti kriv za dejanja za katera se ga obtožuje. Vse to je stvar razmerja med uradnimi državnimi organi in njim osebno in tega se je Jankovič očitno še kako zavedal in je storil korak, ki bi ga v tej deželi le malo kateri politik zmogel. 

Kot predsednik ene največjih političnih strank se je zavedal, da stranke ter njenih organov, njenih poslank in poslancev v parlamentu in množice volivk in volivcev ne more in ne sme obremenjevati z vso navlako, ki se je v zadnjem času nalepila nanj in nima neposredne veze z vodenjem stranke. 

Je pa z današnjim dnem s svojim odstopom Jankovič postavil v neroden položaj predsednika stranke SDS Janeza Janšo. Sedaj s prstom kazati proti Jankoviču in se nanj izgovarjati ne bo več mogel, temveč bo moral za svoje vztrajanje na mestu predsednika stranke in predsednika vlade poiskati neke druge in veliko bolj prepričljive izgovore.

V nezavidljivi situaciji pa so se znašla tudi vodstva in liderji ostalih strank vladajoče koalicije, ki že nekaj dni mencajo in v TV kamere čvekajo neumnosti. Razmere na slovenski politični sceni z današnjim dnem postajajo veliko bolj transparentne in oži se prostor koalicijskim liderjem ter samemu Janezu Janši za iskanje izgovorov in motenje motne vode. Janša po današnjem dnevu nima druge izbire kot odstopiti in predčasne parlamentarne volitve so postale realnost. Prej bodo to spoznali vsi udeleženi v tem slovenskem političnem kaosu, manj časa bomo kot družba izgubili in manj škode bo država utrpela.

Današnji Jankovičev odstop še najmanj odgovarja Janezu Janši, pa če bo to kdaj priznal ali ne. Sedaj je na sramotilnem stebru ostal sam in vse puščice bodo usmerjene vanj. Tem novim okoliščinam pa se bo moral hitro prilagoditi in tudi sam sprejeti odgovarjajoče korake in mislim, da mu kaj veliko drugega kot odstop niti ne preostane.

3 komentarji:

  1. Plagiator, napisal si že boljše komentarje. Kljub preziru, ki ga levičarji gojite do Požarja, včasih tudi upravičeno, bi si včasih lahko prebrali kak njegov komentar. Če beremo samo mnenja tistih, s katerimi se strinjamo, bomo zanesljivo precej skrenili.

    Kaj meniš o tem, da je Jankovič postavil standard, po katerem se mora ravnati tudi Janša?

    Da ne bo nesporazuma. Menim, da mora Janša odstoiti, ne glede na to, kaj stori Jankovič. Zagovarjanje Jankovičeve zamrznitve funkcije predsednika stranke pa ni v čast nekomu, ki bi rad delil nauke iz politične morale. S tem postaneš navijač.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. V mnogo čem se strinjam s tabo.Težavo imam, ker bi rad vedno napisal čim bolj kratek prispevek in potem ostanem nedorečen.Zamrzniti namesto odstopiti s politične funkcije sem razumel le kot olepševanje dejanja samega.

      Veliko krat se je težko izogniti videzu popolne nepristranskosti. Navijač kogar koli pa seveda ne bi želel izpasti in tudi moralnih naukov ne želim deliti naokrog.Kot čisto običajen državljan te razrušene države pač povem to kar v nekem trenutku čutim. Pogosto se tudi sam ujamem, da če bi nek prispevek pisal dan ali več pozneje, bi skoraj zagotovo kakšna politična ali moralna sodba bila drugačna od tiste v prvem zapisu.

      Ker pa se dogodki v tej deželi tako hitro odvijajo in politiki prav po kameleonsko dnevno spreminjajo barve in stališča, jim konsistentno enostavno ni več mogoče slediti. Tolažim se le, da moje napake nikomur ne škodujejo z razliko od napak tistih o katerih največ pišem.

      Enotna sva si vsaj v tem, da Janša kot predsednik vlade mora odstopiti in da bi tudi Jankovič kot župan moral odstopiti. Ne dovolim pa si javno zahtevati od Janše, da bi moral odstopiti kot predsednik stranke SDS, ker nisem član in ne volivec te stranke in te pravice enostavno nimam. Enako velja za Jankoviča.

      Tako, da "zamrznitvi" Jankoviča ne kaže posvečati tako velike pozornosti, ker je to notranja zadeva stranke PS. Vsekakor pa ostajam pri mnenju, da Jankovič je s to "zamrznitvijo" postavil nek nov standard, ki ga niti Pahor, ko je pogorel kot predsednik vlade, ni zmogel in so ga morali člani stranke "neizvoliti".

      O Požarju in njegovih zapisih na portalu pa imejva vsak svoje mnenje. Saj imava oba do tega pravico. Vsaj zaenkrat še. Ko bo drugače, pa ga ne bom več niti omenjal. Njegova transformacija od pevk in pevcev brez posluha, ljubljanskih in drugih radodajk, elitnih kurbirjev in priležnic pa do čiste ideologije in politike, je bila ekonomsko motivirana in kot vse kaže tudi uspešna.

      Lepo te pozdravljam!

      Izbriši
  2. Bojim se, da bo Janša uporabil enak standard kot Jankovič. Ali bo to dober standard?
    Tisti, ki razumemo zakaj gre, bi morali to TAKOJ obsoditi. To je prevara, ki je celo hujša od tiste, da greš preverit podporo svoje stranke. Res se ne moremo vmešavati v delo strank, če nismo njihovi člani, ampak to, ali bo imela PS aliSDS predsednika, ki mu je KPK izdala negativno mnenje nečlane strank prav tako ne bi smelo zanimati. Mene zanima oziroma hočem, da oba politika odstopita, dokažeta pred sodiščem svojo nedolžnost in nato lahko ponovno kandidirata.

    Le na ta način lahko povrnemo ugled in avtoriteto državnim organom. Če se bo na sodišču dokazalo, da KPK ni imela prav, mora seveda Klemenčič spokati in nikoli več povohati državne službe, kot je prazaprav povedal že sam.

    Prepričan sem, da so si svojo kredibilnost in avtoriteto v določeni meri uničili državni organi sami, v vliki meri so jim pri tem pomagali politiki, v še večji meri pa navijači (novinarji in ostali pisuni), ki nekritično in orkestrirano napadejo nek državni organ, ko je to v korist njihovemu moštvu. Tu ni razlike med rdečimi in črnimi.

    Bog (ali pa narava) je med ljudi precej enakomerno razdelil pamet in moralo. Če bi vsi, ki se lotijo pisanja ali ustnega komentiranja naše zagatne situacije najprej pomislili na to, bi že naredili prvi korak normalizaciji Slovenije. Če si desni, ni nujno, da si neumen, pokvarjen, nemoralen itd. Isto velja za rdeče.

    OdgovoriIzbriši