sreda, januar 16, 2013

Nobeno kosilo ni zastonj!


Vir: DELO, 16.01.2013

Tudi na MZZ zanikali prihod zapornikov iz Guantanama

Tako v Mladiki kot na ameriškem veleposlaništvu zanikajo tajni sestanek ministra Erjavca z ameriškim diplomatom.
Ljubljana − Tako na ameriškem veleposlaništvu v Ljubljani kot na ministrstvu za zunanje zadeve so zanikali informacijo, ki so jo objavili na enem od spletnih portalov, da v prihodnjih tednih v Slovenijo prihajata zapornika iz zloglasnega taborišča za osumljene teroriste Guantanamo na Kubi.

Vedno doslej, ko so kaj tako trdno in ubrano zanikali, je največkrat bilo ravno obratno kot so nam govorili. Slovenska javnost je očitno že kar malo pozabila na obljube, ki jih je ( v našem imenu in v naše breme ) pred časom dal takratni predsednik slovenske vlade Borut Pahor, da bo sprejel dva zapornika iz zloglasnega ameriškega zapora Guantanamo na  Kubi, če se bo ameriški predsednik Obama z njim fotografiral. Predsednik Obama je svojo zavezo pošteno izpolnil in se postavil ob Pahorja, prisotni fotografi so veselo naredili klik...klik in potem ga je Obama po kratkem postopku odslovil, ker je imel pametnejše delo kot klepetati s Pahorjem.

Ker nobeno kosilo nikjer ni zastonj, še najmanj pa v mednarodni politiki, je sedaj očitno prišel račun za tisto fotografiranje, ki ga bo pač potrebno poravnati. Obljuba dela dolg pravi star rek. Pa tudi mandat sedanjemu ameriškemu ambasadorju Mussomeliju naj bi baje v kratkem potekel in ne more se v domovino vrniti, če predhodno za sabo ne počisti vseh odprtih zadev ter odprtih terjatev. Nekateri mediji so danes navajali, da naj bi stroški vzdrževanja enega zapornika z njegovo družino stali nekje okrog 50 tisoč evrov na leto. Poravnati bi jih seveda morali slovenski davkoplačevalci in ne Pahor, ki se je hodil slikat tja v prijateljske ZDA.

Ker pa smo slovenski davkoplačevalci večinsko že na robu bankrota in jih veliko že dolgo več ne uspeva poravnavati svojih mesečnih položnic ter primerno nasititi sebe ter svojih ubogih otrok, bo pač za poravnanje tega stroška potrebno najti neko razumno rešitev. Da ne bi bili dodatno obremenjeni vsi slovenski davkoplačevalci, ki denarja za vsakodnevno življenje več nimajo, Plagiator predlaga, da se za vzdrževanje teh ameriških zapornikov ustanovi "Pahorjev sklad" v katerega se avtomatsko včlani vseh tistih skoraj 28% volivk in volivcev, ki so na volitvah za predsednika države svoj glas oddali za Pahorja. Ti člani sklada bodo mesečno v sklad nakazovali ugotovljen potreben znesek za financiranje prevzetih obveznosti in to tako dolgo dokler bo ta obveznost trajala.

Skrajni čas je že, da tudi vsak volivec za svoj oddan glas prevzame odgovornost. Nismo več v socializmu, da bi koristili le pravice, obveznosti in posledice napačnih odločitev pa prenašali na celotno skupnost.



Ni komentarjev:

Objavite komentar