nedelja, januar 06, 2013

Ustanovljen Odbor za pravično in solidarno družbo

Vir: http://www.odbor.si

Očitno se je vseslovensko ljudsko gibanje začelo institucionalizirati ter v ta vsesplošni uporniški kaos vnesti nekaj reda in programske enotnosti.

Vzpodbudno je to, da se Odbor s svojimi programskimi načeli trudi ljudsko nezadovoljstvo in uporniško energijo od manj pomembnih stvari usmeriti k pomembnim. Na navedeni spletni strani si tako sedaj lahko ogledamo aktualne objave Odbora, takojšnje zahteve Odbora naslovljene na aktualni režim ter preberemo kratek in jasen Manifest Odbora. Lahko pa se tam tudi včlanimo v Odbor ter tako tudi sami postanemo aktivni državljani in sočasno soavtorji bodočih dejavnosti  Odbora. Z ustanovitvijo Odbora je tako narejen prvi nujni in prepotrebni korak prehoda od granitnih kock k legalnim, legitimnim, zakonitim in demokratično vodenim oblikam ljudskega upora.

Verjamem, da bo bo Odbor zmogel dovolj intelektualne mobilizacijske moči in bo pritegnil kar največje število državljank in državljanov v članstvo, si med ljudmi pridobil kar največ simpatizerjev in podpornikov ter tako dosegel položaj vsega upoštevanja in spoštovanja vrednega sogovornika aktualnemu režimu ter celotni slovenski politiki in njenim elitam. To mojo vero v uspešnost Odbora mi potrjujejo imena ustanoviteljev in tistih, ki se Odboru pridružujejo. Če Odboru ne bi uspelo združiti uporniških energij in poenotiti ključnih ciljev vseslovenske ljudske vstaje, potem bi se država lahko kaj hitro  znašla v vsesplošnem uporniškem kaosu in diktaturi.

Politične, ekonomske in socialne razmere v državi se nam tako hitro zaostrujejo in ogromen del prebivalstva je s svojo strpnostjo že na sami meji vzdržnega. Ljudje se vsak dan bolj zavedajo, da bo potrebno nekaj storiti in nekaj hitro spremeniti, ker bremen, ki se jim dnevno nalagajo enostavno več ne zmorejo. Napetosti, povzročene z nevzdržnimi socialnimi, zaposlitvenimi in drugimi težavami, ki jih mnogi sedaj še sproščajo v svojih družinah in s tem dodatno otežujejo življenje sebi ter svojim bližnjim, se počasi premeščajo na ulice in trge. In tega se ustaviti ne daljši rok ne bo več dalo, ker se tudi aktualna oblast, kapitalske, politične in druge elite ter RKC obnašajo tako, da je že prav očitno, da jih zanimajo le še njihovi lastni in kolektivni interesi ter interesi njihovih gospodarjev od zunaj.

Tako ljudem niti kaj drugega kot odločen upor več ne preostane. Nastopil je čas, ko bomo vsi v tej nesrečni slovenski družbi vse izgubili ali pa vsi nekaj pridobili na način, da se bodo bremena porazdelila tako, da bodo vsi lahko dostojno preživeli. Od aktualnih oblastnih in političnih elit pa tega ne moremo več pričakovati. Vse druge možnosti, ki se ljudem tako na veliko in demagoško z vseh strani ponujajo, so  nesprejemljive in jih je potrebno odločno odkloniti ter se jim upreti, ker v nasprotnem bomo izgubili vso svoje človeško dostojanstvo ter na koncu tudi državo in bomo kot narod izginili. Mogoče nam bo še nekaj časa ostala država, ki bo podobna strahu, za katerega pregovor pravi, da je od znotraj votel, okrog pa ga tudi nič ni.





3 komentarji:

  1. Odgovori
    1. Tudi to še pride in prej kot bi si nekateri v tej deželi želeli.

      Izbriši
  2. Če prav razumem, Predstojnik odbora - zagovarja tisti del naroda, ki ima kaj zgubiti!

    OdgovoriIzbriši