nedelja, januar 20, 2013

Sta bila res provokatorja ali pa sta le dr. Zveru želela speljati ženo?

Vir: DEMOKRACIJA, 20.01.2013

Javno tribuno Zbora za republiko obiskali tudi provokatorji



Včerajšnja javna tribuna Zbora za republiko (ZZR) kljub nekaterim omalovažujočim medijskim ocenam nikakor ni ostala neopažena. Pa ne samo med ljudmi, ki prisegajo na vrednote slovenske pomladi, pač pa tudi med nasprotniki. Med udeležence sta se namreč včeraj pomešala tudi dva primerka, ki bi po izgledu sodeč sodila kvečjemu na Metelkovo.

Potem pa komentator Demokracije, ki mu oba "primerka, ki bi sodila na Metelkovo" seveda niti malo nista bila všeč, v nadaljevanju svojega prispevka naniza nekaj razlogov zakaj po njegovem "primerka" na ta veličasten domoljubni skup nista sodila. Najprej tema "primerkoma" očita, da sta vse časti vrednim udeležencem ZZR postavljala neprimerna vprašanja. Ne zapiše sicer kakšna so ta vprašanja bila in ali sta nanje sploh dobila odgovore. Veselo pa zapiše, da so redarji čez čas poskrbeli zanju in ju odstranili s tega zgodovinskega prizorišča. 

Preden pa so oba "primerka" odstranili, sta si dovolila s prenosnim telefonom  fotografirati prizorišče tega veličastnega dogodka in glej si predrznost vseh predrznosti, fotografirala naj bi celo posamezne udeležence. Kot da oni ne bi imeli svojih fotografov. Posebej sumljiva pa sta postala, ko so opazili, da se nekam sumljivo smukata okoli evropskega poslanca dr. Milana Zvera in predvsem okoli njegove žene dr. Andreje Valič Zver. Dobro, da sta prišla nepovabljena na sveto mesto kjer nimata kaj iskati, tudi, da sta tam postavljala neprimerna vprašanja in celo fotografirala, bi jima morebiti še celo v skrajni sili tolerirali in nekako prenesli. Da pa sta evropskemu poslancu želela speljati njegovo novo ženo. Ne, to pa ne. Tu pa se vse konča in posredovati so morali varnostniki ter dr. Zvera rešiti pred izgubo drage žene.  

Seveda ni prav nobenega dvoma, da so na to zgodovinsko domoljubno prizorišče oba "primerka" poslale tako imenovane slovenske "zdrave sile", ki naj bi po vedenju avtorja prispevka v Demokraciji, začutile, da se njihovim tranzicijskim mahinacijam bliža konec in so sedaj aktivirale vse svoje vojščake. Zato seveda ni prav nič nenavadno in tudi nobenega dvoma ni, da sta "primerka regrutirana iz vrst teh vojščakov", zdravih sil, ki želijo sedaj zastraševati vse, ki se niso uklonili diktatu ulice in bi naj dobivali hude grožnje, tudi s smrtjo in sedaj celo že z osvajanjem njihovih dragih žena.

Svoj prispevek avtor zapisa v demokraciji zaključi na način, da še malo ošvrkne "neprimerne" zapise na Twitterju, ki jih je sprožilo dogajanje na ZZR in zaključi z zapisom nekega anonimneža, ki naj bi napisal, da v primeru Janše pištola ne bo zatajila kot naj bi to bil primer v Bolgariji. Zadevo naj bi že obravnavala policija. 

Plagiatorja pa sedaj zanima, če bo tudi oba "primerka" obravnavala policija, ki jo zadnje čase kar pogosto zaposlujejo s takšnimi in podobnimi zadolžitvami. Ker očitana jima dejanja so pa res zelo huda. Znašla sta se nepovabljena in nezaželjena na svetem kraju, tam celo fotografirala, postavljala neprimerna vprašanja in, groza, želela enemu najbolj vidnih in čaščenih udeležencev celo speljati ženo. Vse bi jima bilo mogoče oprostiti, tega z osvajanjem žene evropskega poslanca in vidnega člana stranke SDS pa seveda ne. Dogodek na ZZR je nov dokaz, da hudič res obstaja in je še kako dejaven.











 



1 komentar:

  1. Avtor tega članka o provokatorjih je Gašper Blažič (preverjeno in dokazano), ampak se ni upal podpisati. No, avtorstvo pove vse.

    OdgovoriIzbriši