sreda, januar 09, 2013

Najprej diskvalifikacija in potem še isti dan likvidacija!


Vir: Dnevnik, 09.01.2013

Na Delu so se »tukaj in zdaj« znebili Dejana Karbe

Časopisna hiša Delo je na včerajšnjem sestanku, ki ga je na hitro sklicala začasna predsednica uprave Marjeta Zevnik, prekinila delovno razmerje z novinarjem Dejanom Karbo. Po naših informacijah so bili na sestanku prisotni še v. d. odgovornega urednika Bojan Budja, članica uprave Irma Gubanec in predstavnica kadrovske službe. 

Torej včerajšnji orkestrirano čredni napad desničarskih portalov na novinarja Dela le ni bil slučajen. Očitno so mu že dalj časa pripravljali zaroto z namenom ga utišati in se ga znebiti. Pisanje o temnih poslih Janeza Janše in mladostnih spolnih izkušnjah ter njihovih posledicah kardinala Franca Rodeta,  je bilo veliko preveč kot pa prenese zatohla slovenska družbena stvarnost. Oblast in RKC sta dana od boga in se je tako potrebno tudi ravnati, so prepričani nekateri v tej deželi slovenski. Z grešniki pa po kratkem postopku in v poduk vsem, ki bi jim lahko še kaj podobnega prišlo na misel.

Karba seveda ni prva novinarska žrtev maščevanja vedno bolj nervozne slovenske črne desničarske politične falange. Je pa vsekakor ena najbolj odmevnih in med ljudmi zapaženih. Tudi v primeru Karbe se je potrdilo sporočilo srednjeveškega stiha, ki pravi, da ko si v težavah te skoraj vsi prijatelji zapustijo.  Slovenski del demokratično in svobodomiselno usmerjene novinarske srenje bi se moral nad tem kaj se je dogodilo novinarju Karbi res temeljito zamisliti in ustrezno ukrepati. Ne le doma, kjer v tem trenutku tako nekih velikih možnosti nima, temveč predvsem v ustreznih mednarodnih institucijah in v širši evropski javnosti. 

Še veliko bolj kot novinarji pa bi se morala zamisliti predvsem slovenska demokratična javnost in ustrezno dvigniti svoj glas ter preprečiti uvajanje srednjeveške zatohlosti v slovenske medije in v celotno slovensko družbo. Ko bodo padli še zadnji svobodomiselni slovenski novinarji in Karba je bil eden med zadnjimi še pisočimi, bo tudi definitivno konec demokracije ter osebne svobode ljudi v državi Sloveniji.







1 komentar:

  1. " Z grešniki pa po kratkem postopku in v poduk vsem, ki bi jim lahko še kaj podobnega prišlo na misel." zakaj bi bil kdo grešnik in bi naj bil poduk vsem, če za tisto kar napiše, brez problema tudi dokaže?

    pomoje si je pezde kar zaslužil!!
    tudi za svobodo govora morajo biti določene omejitve!!
    če pišeš takšne članke in potem pri dokazovanju popušiš, edino pravilno!!

    OdgovoriIzbriši