sreda, januar 23, 2013

Kako so mariborski protestniki danes na svoj tradicionalno folklorni način oznanjali zgodovinsko srečanje ZZR in SDS z meščani!

Vir: Večer, 23.01.2013

Ob srečanju Zbora za republiko so se pred prizoriščem dogajanja pristaši in nasprotniki malo spoprijeli

Ob 17.00 se je v mariborskem Zavodu Antona Martina Slomška začela javna tribuna Zbora za republiko z naslovom Kdo nam je v resnici ukradel državo, na kateri sodelujejo Matej Lahovnik, Ivan Štuhec in Bernard Brščič, Nekaj minut po začetku je pred prizoriščem srečanja, ki ga spremlja tudi na Facebooku napovedan protest, po nekaterih podatkih prišlo do fizičnega obračuna med dvema udeležencema, kot poročajo nekateri prisotni, naj bi šlo za protestnika in podpornika ZZR.

Po pisanjih na Twitterju naj bi eden od pristašev ZZR in SDS napadel protestnico s transparentom in naj bi jo pri tem grabil za vrat. Vmešal naj bi se njen kolega protestnik in malo "skozi roke spustil" ter na tla položil bojevitega podpornika. Žensk se seveda ne tepe in pravi moški, še posebej če je Štajerec, tega nikoli ne bi mirno gledal.

Seveda temu dogodku ne kaže pripisovati kake velike pozornosti in ga negativno poveličevati. Že od nekdaj je na Štajerskem znano, da je v preteklosti le malo katera veselica minila na kateri se ne bi pošteno stepli. Če na veselici ni bilo krepkega fantovsko moškega pretepa, je pomenilo, da je bila veselica zanič. Gre torej za čisto navadno in običajno folklorno znamenitost ter staro tradicijo štajerskega prostora in Štajerci imajo to v krvi.

Pravzaprav bi organizatorji tega ZZR in SDS srečanja lahko bili zadovoljni, da se jim je malo te rokoborbe pred vrati dvorane sploh dogodilo, ker jih je to spravilo v medije in po Mariboru ter okolici se bo o njihovem sestankovanju vsaj še dva dni govorilo. V nasprotnem velika večina Mariborčanov in okoličanov sploh ne bi vedela, da so jim skoraj pred nosom reševali državo ter tlakovali pot v lepšo bodočnost. Sedaj pa vedo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar