petek, januar 11, 2013

Bodo jutri na kongresu Pozitivne Slovenije pokopali stranko?

Ljubljanskemu županu in predsedniku največje opozicijske stranke Pozitivna Slovenija Zoranu Jankoviču, je potrebno korektno priznati, da mu je pred enim letom uspelo nemogoče. Pri tem sta mu seveda nehote veliko pomagala takratni odstavljeni predsednik vlade in predsednik stranke SD Borut Pahor in pa Janez Janša, ki si ga večina volilnega telesa nikakor ni želela na mestu predsednika vlade.

Pa se je v to slovensko politično poker partijo malo vmešal gospod ambasador in v korist Janeza Janše ostalim soigralcem pri mizi v rokave podtaknil prave adute in Jankovič je partijo izgubil. Tudi Pahor je karte vrgel v korist Janše. Strinjam se z vsemi tistimi, ki so takrat zakričali, da igra ni bila poštena. Je pa bila vsaj videti regularna in ljudstvo je dobilo vlado ter predsednika vlade, ki ga danes na ulicah odstavlja. Prepričan pa sem, da če bi takrat tudi Jankovič postal predsednik vlade, to danes ne bi več bil. Če že nihče v njegovi koaliciji, pa bi za to Janša poskrbel. In slovenske volivke ter volivci bi bili v podobnem položaju kot smo danes.

Danes so razmere zelo drugačne. Za ljudstvo nista več sprejemljiva ne Janša in ne Jankovič. Pravzaprav niti ne vem kdo pa bi bil sprejemljiv. Bojim se, da od današnjih voditeljev strank prav nobeden med ljudmi ne uživa dovolj zaupanja, da bi ga posadili v kabinet predsednika vlade. Še najmanj zamere ljudje gojijo do Radovana Žerjava, ministra in predsednika stranke SLS v odstopu.

Jutri ima svoj kongres Pozitivna Slovenija, ki bi morala, če želi stranka preživeti in se pojaviti na predčasnih volitvah - ki bodo hitro - zamenjati svojega predsednika Zorana Jankoviča. Tega seveda ne bodo storili in s tem bodo stranko pokopali. S hipoteko grehov, ki so se zvalili na ramena njihovega predsednika na naslednjih volitvah nimajo velikih možnosti. To pa bo velika škoda, ker ima stranka veliko odličnih poslancev in nekaj bi jih na bodočih predčasnih volitvah lahko še pridobila ter tako zamenjala tiste, ki jih ljudje ne sprejemajo.

Če je Zoranu Jankoviču res kaj do volivk in volivcev, do Slovenije in do svoje stranke Pozitivna Slovenija, potem bo jutri odstopil in tako rešil stranko. Brez očiščene in kadrovsko prenovljene Pozitivne Slovenije na naslednjih volitvah pridobivata le Janševa SDS in Lukšič-Pahorjeva SD. Ogromno volivk in volivcev pa bo ostalo doma in se volitev sploh ne bodo želeli udeležiti, ker ne bodo imeli koga voliti.

Karel Erjavec in njegov DeSUS ne uživata zaupanja niti več med upokojenci, ker so jih v  preteklem letu krepko vlekli za nos in jim lagali. Tudi Ljudmilina Nova Slovenija si je zaradi svojih skrajnih ideoloških stališč in zaradi nekritičnega podpiranja neoliberalnih ukrepov zapravila ogromno podpore in je veliko vprašanje, če bo sploh prestopila prag parlamenta. Podobno je z Virantovo DL, ki, če že ne bo do takrat razpadla ali se kadrovsko popolnoma sesula, bo verjetno ostala pred vrati parlamenta.

Po vsem tem ljudsko vstajniškem rompompomu, ugotovitvah Klemenčičeve KPK, mnogih bolj ali manj odmevnih aferah današnjih oblastnikov, izpričani neoliberalno fašistični usmeritvi aktualne vlade, uničenju države ter razpadu njenih najpomembnejših sektorjev, za kar sta zaslužni tako prejšnja Pahorjeva kot današnja Janševa vlada, se nam bo na koncu zgodila oblast Janša - Lukšič - Pahor in še kdo mali za okras in nujno formalnost. Da bi lahko bilo tako, pa bi lahko ponovno poskrbeli kakšni vplivni strici iz tujine.

Zato poziv Zoranu Jankoviču, da jutri na kongresu odstopi kot predsednik stranke Pozitivna Slovenija in reši stranko ter omogoči mnogim slovenskim volivkam in volivcem, da bodo lahko odšli na volitve in tam imeli koga voliti. Naj ne misli le nase, ker stranke menda ni ustanovil in jo do danes uspešno vodil, da bi uresničeval kake svoje osebne interese in ambicije. 

S svojim jutrišnjim odstopom bi dokazal da je večji politik kot Janez Janša in tudi pokončen, načelen ter moralen mož. Za dokazovanje svoje politične poštenosti naj ne jemlje za talca celotne stranke ter vseh poslank in poslancev Pozitivne Slovenije in tudi vseh volivk in volivcev, ki so njemu in stranki pred letom zaupali.

Zoran ne razočaraj svojih volivk in volivcev. Ne skrivaj se za njihovimi hrbti in za hrbtom stranke ter poslank in poslancev!

Ni komentarjev:

Objavite komentar