sreda, januar 30, 2013

Ko ima hudič mlade, jih ima vedno veliko....!


Vir: VEČER, 30.01.2013

Francu Kanglerju odvzeli strokovni naslov

"Senat DOBA Fakultete za uporabne poslovne in družbene študije Maribor je na včerajšnji popoldanski seji soglasno sprejel sklep, da se Francu Kanglerju odvzame strokovni naslov diplomirani ekonomist (VS) zaradi ugotovitve, da njegova zaključna naloga v pomembnem delu ni rezultat njegovega samostojnega strokovnega dela. Fakulteta bo v Uradnem listu nemudoma preklicala veljavnost aprila 2008 izdane diplomske listine," so danes sporočili z DOBE.

Ne na izlet v Kočevski rog, sedaj bo potrebno ponovno za mizo in računalnik  ter vse od začetka. Upati je le, da se tudi lovci ne bodo spomnili in ponovno preverili ali je z lovskim izpitom bilo vse v redu. Pa gospodje, ki podeljujejo vozniška dovoljenja in še kdo, bi se sedaj  lahko domislil kakšnih naknadnih preverjanj. 

Seveda ima nekdanji mariborski župan in krajan, danes zelo znanega slovenskega kraja Dupleka, še srečo, da v tej veliki nesreči ni osamljen. Ker ima v deželi slovenski že kar nekaj sotrpink in sotrpinov s katerimi  lahko skupaj prebolevajo nesrečno usodo, ki jih je doletela. 

Njihovo število pa bi se še lahko zelo povečalo, če le fakultete malo bolj množično zaženejo tisti hudičev izum, ki se mu po slovensko reče program za odkrivaje ponaredkov ali plagiatov. Da bi se avtorju tega programa roka posušila, s katero je po tipkovnici klepal to nesrečno računalniško čudo, ki sedaj povzroča toliko preglavic in jeze ter strahu raznim diplomantom, magistrom in doktorjem znanosti. Bog ima dolgo šibo, pravi star pregovor in mogoče ga bo kdaj dosegla. Franci si vsekakor močno želi, da ga bi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar