ponedeljek, januar 14, 2013

Govori Tanja iz Bruslja to česar si Pahor v Ljubljani še ne upa?


DELO, 14.01.2013
Tanja Fajon: »Evropske trojke, če bo prišla, se ne bi smeli bati«

"Žalosti jo, da nismo sposobni upravljati države, prav tako ne tistih, ki so odgovorni za napake, ali pa tistih, ki so premoženje pridobili nepošteno, umakniti iz politike."

Današnje Delo objavlja intervju z evropsko poslanko z liste, takrat še  Pahorjeve in danes Lukšičeve SD, Tanjo Fajon, ki ponovno govoriči o prihodu tako imenovane "evropske trojke" v Slovenijo. Ker nas dosedanje slabe izkušnje v slovenski politiki učijo, da je le malokdaj v resnici kaj tako kot nam govorijo ali prikazujejo, je tudi tokrat dobro biti vsaj malo pozoren na njena sporočila. Še posebej, če imamo v mislih staro izkušnjo, da smo se morali Slovenci, tako nekoč kot tudi danes, vedno bolj bati svojih domačih kot tujih politikov. 

Že lep čas v Sloveniji ne moremo več govoriti o kakšnih teorijah zarot, , ki bi se nam občasno dogajale, ker je celotna slovenska politika ena sama velika zarota v škodo in na račun večinskega dela slovenskih državljank in državljanov ter države Slovenije. Dogodki, ki smo jim v državi priča zadnjih nekaj mesecev in še posebej ti iz zadnjih nekaj tednov ali dni, so dovolj zgovoren indikator, da se v ozadju napletajo scenariji, ki bi nas lahko hitro prav neprijetno presenetili.  Kdo pravzaprav sploh še obvladuje to medsebojno mesarsko klanje slovenskih političnih in še kakšnih elit in vse bolj razširjeno ter jasno izražanje ljudskega nezadovoljstva? Predsednik države Borut Pahor, ki bi moral jasno izraziti svoje stališče in v tem vsesplošnem političnem kaosu prisluhniti večinskemu mnenju državljank in državljanov, menca in se ne izjasni. Pravzaprav ga vedno bolj doživljamo kot mlačno vodo, ki ni za pitje in ne za umivanje.

Prav na vrhuncu vrelišča pa se v osrednjem slovenskem časopisu z intervjujem pojavi slovenska evropska poslanka Tanja Fajon, ki nam pove, da naj se "evropske trojke" nikar ne bojimo, tudi če bo prišla. Je to Tanja svoja usta, v tem Delovem intervjuju, posodila Pahorju in povedala to kar se nam v ozadju pripravlja in si Pahor na glas še ne upa povedati? Nemogoče ni. Bi s prihodom te znamenite trojke lahko Pahor rešil položaj, čast in ugled Janeza Janše? V nekem smislu vsekakor, ker bi tako bili po naslednjih parlamentarnih volitvah ustvarjeni pogoji za ustanovitev velike koalicije SDS in SD okrepljene po potrebi še s kakšno manjšo stranko. S tem bi se izpolnil tudi Pahorjev velik in prikrit cilj vsaj začasne politične stabilizacije razmer v državi. In poravnani bi tako bili tudi nekateri politični dolgovi za nazaj.

Tanji in vsem tistim slovenskim politikom, ki svoje upe, danes še tiho, polagajo v to nesrečno "evropsko trojko", je pa le potrebno povedati, da bo velik del državljank in državljanov takšno politično nasilno dejanje Bruslja občutil in razumel kot okupacijo države Slovenije. Okupatorjev pa Slovenci, ne glede ali so nekoč prišli s tanki in bi morebiti danes prišli z evri in pravno diktaturo, nikoli nismo večinsko sprejemali razširjenih rok ter s kruhom in soljo. Že zaradi tega bi kazalo Tanji in njenim slovenskim kolegom tam v Bruslju ter vsem, ki "trojko" iz domovine vabijo v goste, svetovati, da svoje EU gospodarje pravočasno opozorijo na že izpričano zgodovinsko negostoljubnost velikega dela prebivalstva v Sloveniji do okupatorjev vseh vrst in da naj ob tej "trojki" pošljejo tudi svoj znameniti NATO. Tako vsaj slovenskim policistom ne bo več potrebno pretepati, zapirati, pliniti, polivati ali kako drugače mučiti svojih sorodnikov ter sodržavljanov. Banditi, zombiji in metalci granitnih kock pa bi dobili  legalne cilje. 





Ni komentarjev:

Objavite komentar