petek, januar 25, 2013

Ko primitivizem sam sebe predstavi!

Vir: Twitter

Pisni izpljunek Janševega velikega vernika Kokaljevega Tončka iz Dovja/Mojstrana

Vprašanja novinarke Financ Petre Sovdat, ki jih je na včerajšnji tiskovni konferenci zastavila predsedniku vlade Janezu Janši, so očitno našega sodržavljana Tončka tako hudo razjezila, da ji je kar takoj poslal svoj kritičen odziv.

Nič ni narobe, če se z vprašanji posameznih novinark ali novinarjev na tiskovnih konferencah ali njihovimi objavami v medijih ne strinjamo. Tudi ni nič posebej narobe, če smo zvesti strankarski verniki in vojščaki ter neizmerno zaupamo v modrost, nezmotljivost in negrešnost naših strankarskih vodij. Živimo pač v svojem miselnem svetu, ki nam ga uokvirjajo naše intelektualne zmožnosti in do tega imamo vso pravico.

Težava pa lahko nastopi takoj, ko te pravice ne priznamo nekomu drugemu, ki z nami ne deli enakih miselni in ideoloških vzorcev. Naš Tonček ima seveda tudi pravico Petri povedati ali ji pisno sporočiti, da se z njo ter njenimi pogledi ali stališči ne strinja in ji pri tem kot civiliziran in kulturen sodržavljan, navesti vsaj nekaj tehtnih razlogov zaradi katerih se njuna videnja ali razumevanja nečesa tako hudo razhajajo. Ima pa naš jezni Tonček ob doslej navedenih pravicah vsaj še eno dolžnost. In ta je, da svoje nestrinjanje izrazi na civiliziran, kulturen in nežaljiv način.

Ker je Janša na tisti včerajšnji ponesrečeni  novinarski konferenci okrcal Kanal A,  je to tudi takoj v svoji kritiki uporabil besni Tonček in časopis Finance kar takoj primerjal s to TV. Pri tem pa ni prav nič povedal kaj je narobe s tem ljubim Kanalom A in v čem se da Finance primerjati z njim. Le to, da Janši poročanje te TV ni všeč, je pa menda le premalo za kakšno resno kritiko. In zrevoltirani Tonček, bi novinarki Petri kar takoj, do minute natančno, ukazal spakirati njene stvari v pisarni ter ji določil usodo kot je pred časom doletela novinarja Karbo v Delu. Seveda bi Tonček to naredil, če bi bil on šef Financ. Trdno sem prepričan, da če bi bil naš jezni Tonček šef, potem Financ sploh nikoli ne bi imeli priložnosti prebirati..

Se pa naš razburjeni Tonček ne zadovolji le s tem, da okrca Petro, temveč zapiše tudi trditev, da so  pri nas novinarji pokvarjeni hujskači ( v večini ) in ob tem še krepko butasti, ki jim je vseeno za kvaliteto časopisa in njihov osebni nivo. Ob zaključku svojega zapisa novinarki Petri, pa ji Tonček še razkrije, da se prav nič ne jezi in se ob vsem tem le zabava in jo povpraša, če se ni mogoče s to njeno izkazano neumnostjo želela komu malo dobrikati.

Sedaj torej vemo, da je bil Tonček pri pisanju tega svojega pisnega izdelka naslovljenega na Petro dobre volje. Priznam, da mi je kar malce žal, da Tonček tega sporočila Petri ni napisal v stanju slabe volje. Kaj bi šele takrat lahko prebrali, si verjetno danes ne moremo niti predstavljati.




2 komentarja:

  1. Ježešna, če bi ta stric bil hud, ko je to pisal, bi najbrž ubogo Petro kar ubilo od teže njegovih 'argumentov.'

    OdgovoriIzbriši
  2. včasih je imela NSI poslanca s takim imenom in priimkom

    OdgovoriIzbriši