ponedeljek, januar 07, 2013

Pravite, da niste vsi enaki?

Že prava mantra je postal izgovor večine slovenskih državnih politikov in prvakov parlamentarnih strank, da niso vsi enaki in pri tem dodajajo, da jih nekaj med njimi verjetno res ni ravno dobrih, večina njih pa bi le naj bila dobro mislečih in poštenih.

  Vendar med njimi, ne glede na strankarsko pripadnost in na to kako se pred državljankami ter državljani predstavljajo ter sami sebe prikazujejo, ravno velikih razlik ni. Kot radi rečemo, za vse velja, da so še kako krvavi pod kožo in hudo dovzetni za virus, ki se imenuje denar. Za naš davkoplačevalski denar seveda in ne tisti zaslužen s trdim delom na "trgu delovne sile" kot imenujejo stanje slovenskega kapitalističnega tlačanstva in suženjstva. Na tistem vsemogočnem in za navadne državljane ustvarjenem "trgu delovni sile" jih večine nihče ne bi niti povohal. Da pa bi se delodajalci zanje trgali, pa bi bilo že zelo blizu znanstvene fantastike. Politika in oblastne strukture ter z njimi povezana okolja, so zanje pravi raj v katerih so res doma, v katerih se odlično počutijo ter znajdejo in krepko mastijo svoje bančne račune in zavaljena telesa. 

Skoraj ne mine dan, ko nam mediji ne bi razkrili kakih novih barabij, ki se jih domislijo naši vrli oblastniki in njihovi zvesti hlapčki, z namenom okrepiti svoj finančni položaj in kar najbolj izkoristiti priložnosti, ki so jim dane. To ubogo osiromašeno ljudstvo na veliko ropajo vsi, ki se jim ponudi le kakšna najmanjša priložnost. Od državne politike pa tja do preštevilnih občin, ki so tudi postale že pravi zasebni fevdi županov in drugih lokalnih politikov.

Ubogemu ljudstvu pa pišejo in sprejemajo vedno nove zakone s katerim jim jemljejo še tiso malo kar ljudje sploh še imajo. Ko pa ljudje dvignejo glas in na ulici povedo, da se tega več ne gredo, pa jih označijo za zombije, komuniste, drhal, sodrgo in še s čim sočnim iz njihovega bogatega besednega zaklada za označevanje uboge državljanske raje. 

Pa si še malo oglejmo zadnje cvetke inovativne navdahnjenosti naši vrlih in seveda nadvse poštenih ter morali in etiki tako zelo privrženih poslank in poslancev ter njihovih strankarskih in poslanskih šefov:

Ljubljana - MMC RTV SLO/Televizija Slovenija
 6. januar 2013 

Strogi varčevalni ukrepi, ki jih je lani z zakonom za uravnoteženje javnih financ sprejela vlada Janeza Janše, očitno ne veljajo za vse.


Po podatkih državnega zbora je do sredine decembra za strokovno pomoč največ porabila poslanska skupina Pozitivne Slovenije - skupno dobrih 600.000 evrov. Večino so porabili za svetovalne pogodbe - 485 tisočakov. 

Za zaposlitve pa je največ porabila poslanska skupina SDS-a, dobrih 420.000 evrov, sklenili pa so le eno svetovalno pogodbo za 5.400 evrov s podjetjem nekdanjega poslanca.


Poslanska skupina Socialnih demokratov je lani skupno porabila približno 230 tisočakov, največ za devet zaposlenih, 1.200 evrov pa so plačali Društvu znanstvenih in tehniških prevajalcev Slovenije za prevod zakona o kooperativah iz španščine.

Državljanska lista je lani zapravila dobrih 100.000 evrov, 45.000 za pogodbe - največ so prejeli Tomaž Štih, Branko Babič in podjetje PCX Invest. 60.000 evrov so namenili za plače petih zaposlenih v poslanski skupini.

V poslanski skupini SLS-a svetovalnih pogodb niso sklepali, so pa zaposlili šest ljudi in jim izplačali nekaj več kot 100.000 evrov.

DeSUS je sklenil šest podjemnih pogodb. Med prejemniki skupaj dobrih 23.000 evrov pa najdemo tudi člane stranke. V poslanski skupini pa so zaposlili še eno osebo in ji izplačali 10 tisočakov.

Poslanska skupina Nove Slovenije pa je lani porabila približno 87.000 evrov, večino za zaposlitve, 8.400 evrov pa so za strokovno pomoč plačali Episcentru.

Svetovalne pogodbe so sicer sklenili še nepovezani poslanci Borut Ambrožič, Ivan Simčič in Ivan Vogrin.






1 komentar:

  1. Kdor zna ta ima. To smo si izborili in tega ne damo!Samo znanje vodi v napredek!Vsi otroci morajo na visoke šole z lepim razgledom, po diplome pa v trafike!

    OdgovoriIzbriši