torek, oktober 02, 2012

Resnica z madežem!

Dogma je dokazana. Bog obstaja.

To nam danes popoldan in ves večer sporočajo vsi slovenski mediji in o tem pišejo blogerji ter o tem razpravljajo komentatorji na raznih forumih. Vse to o čemer se danes tako na široko ter vneseno piše in poroča ni več prav nobena novica. Že pred dnevi so rezultate testa nekateri "poznali?" in so o tem obveščali slovensko javnost. Kako so nekateri vedeli nekaj česar ni vedel nihče drug in niti na institutu, ki je opravil analizo DNK, verjetno dokončno še ne, pa je seveda velika skrivnost. Skrivnosti pa so tako že od nekdaj stalne spremljevalke in pravzaprav celo temelj katoliške vere in danes delovanja RKC ter njenega sedeža Vatikana. Brez množice skrivnosti tudi vera in njene institucije niti obstajati ne bi mogle.  Ni pa več skrivnost, da se bo tožilo, in kar je v tej zgodbi sedaj edino še zanimivega in tudi zaskrbljujočega, pa je je sodni razplet napovedanih tožb proti Delu in njihovem novinarju.

Tudi v tem primeru lahko na podlagi dosedanjih izkušenj sedaj pričakujemo, da bodo nekateri posvečeni novinarji in mediji in še kdo, veliko prej vedeli kakšen bo izrek posamezne sodbe kot pa sam sodnik ali sodnica in seveda prej kot tožena stranka. Bog je velik, bi rekli naši sodržavljani muslimanske vere, čeprav so v tem veliko manj dogmatični in dosledni kot njihovi bratje v veri tam v azijskih deželah.

Glavni igralci te tragikomedije so v glavnem svojo igro odigrali. Ostanejo jim sedaj le še zadnji nastopi v sodnih dvoranah kjer se jim bodo pridružili še odvetniki. Kaj pa sedaj ostane nam bralcem kot žrtvam dobršnega dela slovenskih medijev in njihovih novinarjev? Imamo seveda na razpolago več možnosti in zagotovo si bo vsak med nami katero od teh tudi posvojil.

Poklonite lahko vero v verodostojnosti uradnega poročila instituta, ki je analizo DNK opravil in sprejmete resnico, da kardinal Rode ni Petrov oče. Za te srečneže bo seveda zgodba zaključena.

Lahko pa se priklonite načelu teorije zarote, ki pravi, da imata Vatikan in RKC veliko moč in velik vpliv in da je tudi sveti oče Nemec in tako tudi doma v svoji domovini ni brez velikega vpliva. V tem primeru vam seveda ostane stalen dvom v verodostojnost tega testiranja ter imate intimno celo pravico verjeti v to, da kardinal Rode temu nesrečnemu Petru je oče, čeprav preveč varno javno teh svojih prepričanj ni pametno izražati, ker se potem lahko pridružite Delu in njihovemu novinarju na sodišču. Dokazati kaj nasprotnega namreč sedaj več ne morete.

Ne morite pa se z razmišljanji o okoliščini zakaj se sedaj Rode in njegova odvetnica ravnata po načelu "ubijte kurirja, ki je prinesel slabo novico" in ne napovedujeta tožbe proti Petru in njegovi materi. Saj si menda ni novinar Dela izmislil tega, da naj bi nekoč Rode skočil med noge mlade deklice in ji zaplodil Petrčka, temveč je ta zgodba nastala tam v Nemčiji pri mami in njenem sinčku. Zakaj torej ne tožiti tistega ali tistih, ki so si zgodbo "izmislili" ter poskrbeli, da je preko novinarja prišla v javnost? Že morajo biti zelo močni razlogi, da se mamice in Petrčka sedaj na sodišču ne povpraša kako sta prišla na to idejo, da je Rode oče Petru in ne morebiti kdo drug, ki je v tistem času očitno tudi skakal med mamine noge. Afero sta torej rodila mamica in Petrček ter ne Delov novinar in sta tako zanjo tudi najbolj odgovorna. Zakaj se torej tožba ne napoveduje tudi proti njima? Očitno še ena od mnogih skrivnosti, ki jih je v tej zgodbi tako že ogromno. Ta okoliščina pa vam daje pravico do dvomov, ki bi se vam mogoče lahko porajali.

Vam pri premlevanju te zgodbe ostane še kakšna možnost? Da. Enostavno namerno prezrite vsa poročanja o tej temi v vseh medijih in svojo pozornost posvetite bolj pomembnim stvarem in dogodkom. Rode in Peter ter njune medsebojne peripetije so za vaše življenje popolnoma nepomembni in si v resnici niti eden niti drugi ne zaslužita kake posebne vaše pozornosti. Pozorni pa bodite potem na odločitve sodišča, ker te pa bodo lahko usodno odločilne za vašo svobodo govora in javnega nastopanja. Kaj lahko se vam ( nam ) dogodi, da bo potem tudi v Sloveniji v javnem življenju obveljalo - Bog je velik. In kolikor je velik on so veliki tudi vsi tisti, ki so si nadeli njegovo zaščito.



Ni komentarjev:

Objavite komentar