petek, oktober 05, 2012

Državljani so se aktivno vključili v reformo davčnega sistema!

Na slovenske državljanke in državljane je v hudih časih vedno mogoče računati. Tako je tudi v današnjih težkih časih, ko se vladajoči stranki Janševa SDS in Virantova DL trudita z novimi davki napolniti prazno državno blagajno.

Stranko SDS so državljani na njihovi spletni strani kar zasuli s koristnimi in državotvornimi predlogi kaj vse bi se še dalo obdavčiti. Nekateri predlagatelji so v strahu, da njihovi predlogi  ne bi bili dovolj dobro razumljeni, svoje koristne predloge obogatili še z zgovornimi ter več pomenskimi fotografijami. Enega od takšnih fotografsko izraženih predlogov si lahko ogledate tudi tukaj.

Kljub najboljšim namenom neznanega predlagatelja so sedaj vladni davčni reformatorji v veliki strokovni zadregi, ker ni najbolj jasno kaj vse v povezavi s tem, na fotografiji vidnim objektom, na bi se obdavčilo in v kakšni višini. Možnosti je namreč kar nekaj. Obdavčilo bi se lahko tisto kar iz tega prihaja v poltrdem, trdem, tekočem ali plinastem agregatnem stanju. Vendar bo tega vsak dan manj in je težko pričakovati kakšne vidnejše pozitivne davčne učinke v korist davčne blagajne. Obdavčila bi se lahko tudi še neka druga uporaba tega objekta, ki bi glede na doslej znano in že precej razširjeno aktivnost ter prakso, lahko dala dober finančni rezultat, pa temu ostro nasprotujejo nekateri koalicijski partnerji. Res neprijetna zadrega SDS-ovskih dacarskih reformatorjev.

Ni komentarjev:

Objavite komentar