sreda, oktober 10, 2012

Dama, ki je za slovenske desničarje to kar je za bika rdeča cunja!



Vedno, ko Dnevnik objavi kakšno pisanje pod katerim je podpisana njihova novinarka Tanja Lesničar Pučko, potem ves nestrpen in z nasmehom na licu čakam kdaj in predvsem kako se bodo odzvali slovenski desni, predvsem spletni, mediji. Nikoli ni potrebno dolgo čakati. Odziv sledi še isti dan ali najpozneje naslednji po objavi njenega prispevka v Dnevniku. Psi čuvaji lika in dela Janeza Janše, aktualne koalicije, desničarsko fašistične ideologije in RKC, zarenčijo in pokažejo zobe ter nategnejo verigo do konca kolikor nategniti jim jo seveda dovoljujejo za zdaj še kolikor toliko trdni evropski demokratični standardi.

Prav od srca sem se nasmejal nad odzivom objavljenim v znamenitem Politikisu, v katerem piše prav posebej izbran trop raznih čudnih piscev, ki te ali spravijo v prešeren smeh ali pa v hudo jezo. Pogosto pa avtorja kakšnih njihovih pisnih čvekarij ni mogoče niti ugotoviti. Kako zelo zanimivo bi šele bilo prebirati njihove odzive, če bi se tudi v levem, njim nasprotnem ideološkem in političnem medijskem polu, kakšen novinar na tako primitiven, neciviliziran ter gostilniško prostaški način lotil koga iz njihovih vrst. To bi imeli kaj za prebrati. Vse od udbomafijskega zaledja, komunajzarske ideologije, naročila stricev iz ozadja, jugonostalgije pa tja do rušenja države, demokracije, antiamerikanizma in mogoče celo poskusov rušenja same Evropske unije.( te niti rušiti ni več potrebno, ker je z njo že tako skoraj konec )

Tako je danes ta znameniti Politikis v svoje bralce ponovni puhnil odvraten zadah, ki ga je naslovil: Dnevnikova TLP ( ta TLP je seveda Tanja Lesničar Pučko ) tokrat žaljivo udrihala čez Šušteršiča ter zabavljala čez Janšo in njegovo ženo!?

Potem pa v prispevku psihološko strokovno ugotovijo, da se je avtorici TLP omračil um, ker naj bi finančnemu ministru Šušteršiču očitala, da nima pojma o ekonomiji in  bo slovensko gospodarstvo s svojimi ukrepi popolnoma uničil, da se obnaša kot kakšen socialni avtist, ki nima najmanjšega čuta in razumevanja za vse večje število revnih in na socialno obrobje pahnjenih državljanov. Ob tem pa Tanja še ugotavlja, da Šušteršiču zelo primanjkuje temeljnih znanj s področja sociologije, prava, da si precej po svoje razlaga funkcioniranje demokratičnega sistema in  mu očita še kulturno nepismenost.

V čem pa je v tem opisu ministra Šušteršiča Tanja tako zelo pogrešila in česa ga je morebiti po krivem obdolžila? Točno tako vidijo brezčutnega finančnega ministra Šušteršiča tisoči državljanov, s to razliko, da tega na tako analitičen ter »pameten« način niso v stanju izraziti. V Politikisu bi verjetno prav ponoreli, če bi Tanja napisala vse in še dobesedno to kar je mogoče slišati na ministrov račun med ljudstvom. Pa bi kritiko ministra Šušteršiča verjetno pisuni Politikisa s stisnjenimi zobmi še nekako prebavili, če si Tanja ne bo dovolila kaj napisati tudi o Janezu Janši in je ob tem prav obrobno omenila še njegovo drago ženičko. O, tako pa se oni že ne gredo. O njihovem Janezu le vse pozitivno in v superlativih ali pa nič. Kdor tega ne spoštuje bo deležen njihovega besa in javnega linča. Za kaj takega pa odveze ni in je ne more biti.

Kaj tako grešnega pa je v tem svojem pisanju, objavljenem v Dnevniku, Tanja zapisala o našem dragem Janezu, da so v Politikisu dobili kar krvave oči in peno na ustih? Omenja našega, vsem tako zelo dragega,  Janeza le v povezavi njenega opisa nespametnih in nevarnih ravnanj ministra Šušteršiča. Obema očita, da v Sloveniji uvajata model demokracije zelo podoben tisti kazahstanski ( kar je seveda še kako res ) in izraža začudenje, da je Janša mlade pozval naj ne obiskujejo gledališč. Pa kaj bi to z obiskom gledališč. Janša je mlade pozval tudi, da naj pridejo pred slovenski parlament demonstrirat in rušit njegove ministre in njega samega. Upam, da mu bodo mladi v kratkem množično izpolnili vsaj to željo. Tako slab pa naš Janez s svojimi koalicijski potrčkoti le ni, da mu vsaj te ene želje ne bi uresničili.

Ubogo Urško pa je grešna Tanja vpletla le v očitek obema Janezoma, da sta verjetno zaradi Urškine zaposlitve v zdravstvu, bila tokrat pri krčenju sredstev pri tem sektorju bolj milostna.

Pravi intelektualni podvig pa je neznanemu piscu tega prispevka v Politikisu uspel v zaključku njegovega žolčnega pisanja, ki ga zaključi: »Glede na Dnevnikovo pisanje sploh ne čudi, da se je tega časnika že pred časom predvsem med spletno javnostjo prijel vzdevek “gnevnik”, omenjeno kolumnistko-ekstremistko pa so spletni komentatorji preimenovali v Teroristično Levičarsko Pisunko. Pa še zgolj retorično vprašanje: o čem ima resnično pojma TLP? Če seveda odmislimo njeno neprofesionalno in ekstremistično napadanje demokratične politične opcije v naši državi…« Komentar tega pa menda res ni potreben. Avtor se je s tem zapisom sam več kot odlično predstavil. Sedaj o njem vemo res vse kar je dobro in koristno vedeti.


Moje čestitke Politikisu za vložen velik intelektualni napor, ki jih je pripeljal do » demokratične politične opcije v naši državi «! Dosežek vreden posebne pohvale!


Ni komentarjev:

Objavite komentar