sobota, oktober 06, 2012

Gospod Jelko Kacin, najprej pamet in potem jezik!



MMC 06.10.2012

Kacin: Srbija bo dobila to, kar je iskala

Posebni poročevalec Evropskega parlamenta za Srbijo Jelko Kacin je dejal, da bo Srbija zaradi odločitve o prepovedi Parade ponosa v Beogradu od EU-ja dobila "to, kar je iskala".
Jelko Kacin je v intervjuju za radio Svobodna Evropa dejal, da bo o nedavni odločitvi srbske oblasti, ki je prepovedala Parado ponosa v Beogradu, razpravljal tudi Bruselj, Beograd pa bi moral biti nad odzivom Švedske in Nizozemske zaskrbljen.
"Politično sporočilo vlade in njenih organov, ki je bilo namenjeno prebivalcem Srbije in manjšini v LGBT-ju, je bilo sprejeto, o njem pa bodo v Evropskem parlamentu presojali in odgovorili na primeren način, prepričan sem, da bo tako tudi v drugih institucijah EU-ja," je dejal Kacin.


Brutalna bahatost in arogantnost tega gospoda Jelka Kacina pa res že krepko presega vse meje dobrega političnega in še posebej diplomatskega okusa. In tudi ta Evropa s svojimi institucijami in političnimi predstavniki ter političnimi, gospodarskimi in finančnimi ravnanji ter izsiljevanji postaja vedno bolj podobna nekakšnemu zastrašujočemu 4. Reichu. 

Srbija ni v EU in ne podleže vsem političnim, pravnim ter drugim normam te vedno bolj totalitarne nadnacionalne kapitalistične institucije in se ji tudi ni potrebno vedno ter v vsem takoj ukloniti vsem mogočim ter nemogočim  zahtevam, ki ji jih vsiljujejo iz posameznih EU centrov. Vsaj Kacin, ki je dobršen del svojega življenja preživel v nekdanji skupni državi Jugoslaviji, bi moral poznati razmere v Srbiji in pokazati nekaj več razumevanja do težav srbskih oblasti in demokratičnega dela srbske javnosti.

Kaj "je to Srbija iskala in bo sedaj dobila"? Kaj želi Jelko Kacin s te neprikrito grožnjo  Srbiji in tudi vsem nam sporočiti? Da se moramo bati te in takšne EU, njenih institucij ter njenih bahatih ter vase zagledanih predstavnikov, ki nas obiskujejo ter nam vsem solijo pamet? Mar res še niso spoznali, da jih imajo ljudje ne le v Srbiji, temveč tudi v Grčiji, Španiji, Italiji, na Portugalskem in tudi že v Sloveniji vedno bolj, pa še v kakšni državi, že krepko vrh glave?

Naj raje Kacin poskrbi, da bodo v Evropskem parlamentu začeli razpravljati o brezposelnosti v EU, o vedno bolj naraščajoči revščini v samih državah EU, o nekaj milijonih lačnih upokojencev ter sedaj tudi že lačnih malih otrok v tej isti EU, o tem kako pred bankroti rešiti kar nekaj držav v EU in težav ter problemov, ki so jih dolžni reševati je še ogromno. Če Srbiji v EU ne želijo ali ji ne morejo pomagati, da bi počasi začela uspešneje reševati nakopičene ekonomske, finančne, socialne in druge težave, ki so se ji nakopičile v zadnjih dvajsetih letih, potem naj jo raje pustijo pri miru in ji namerno ne povzročajo še dodatnih težav.

Ko bodo v Srbiji dosegli osebni in družbeni standard primerljiv s standardom Švedske, Nizozemske in še katere severne države, bo tudi politično in splošno družbeno vzdušje primerno in ugodno za organiziranje tovrstnih parad ter drugih podobnih javnih manifestacij. Kaj želite sedaj s tem izsiljevanjem doseči? Da se beograjske ulice spremenijo v vsesplošen ljudski pretep, prelivanje krvi in mrtvih ljudi ter uničene državne in zasebne lastnine? To želite videti? Bi bili potem zadovoljni in bi Srbija s tem preko krvavih ulic ter mrtvih in prebitih lastnih državljanov in uničenega premoženja, izpolnila enega od pogojev za pridobitev datuma za začetek pogajanj za vstop v EU?

Saj skoraj ni mogoče verjeti, da je v tej ljubi EU tako malo zdrave pameti. Ali pa gre za prikrito maščevanje Srbiji za kakšne pretekle dogodke? Potem imejte vsaj toliko hrabrosti in to tudi odkrito povejte. Amputirali ste jim Kosovo, sedaj jim delate zgago celo že v Vojvodini, vsiljujete jim neke standarde za katere je zahodna Evropa potrebovala dvesto let, Srbija pa bi jih morala posvojiti v manj kot desetih letih. Saj niste resni gospod evro poslanec Jelko Kacin. Pa še hudo sprevrženo in nemoralno je, da tam v EU svojo življenjsko kariero gradite na nesreči enega celega naroda s katerim ste nekoč skupaj sobivali, prijateljevali in ki vam ni storil nič žalega. Če imate kakšne nerazčiščene zamere do kakšnih nekdanjih ali sedanjih srbskih politikov ali političnih združb, potem to rešujte in razčiščujte z njimi in se ne maščujte nad celotnim srbskim narodom. Zgodovina ima dober spomin in tega ne kaže kar tako pozabiti.

1 komentar:

  1. Izvoz kulture in demokratičnih vrednot. To zahodna civilizija počne že iz časov Križarskih pohodov,
    potem osvajalci Amerike, ki so v imenu Evropejcev zdesetkali Indijance.
    Pa demokratične vrednote za Avganistan in za Irak.
    Zdaj je potrebno še srbske vrednote evropizirati. Izrael bo pokazal vraga zadrtim Irancem. Pa misionarji na Madagaskarju . . .

    OdgovoriIzbriši