petek, oktober 19, 2012

Nedopustna blamaža slovenske nacionalne TV!

Rado Pezdir v sinočnjih Slakovih Pogledih Slovenije na nacionalni TV o tem kakšnega predsednika države bi si Slovenci morali izvoliti:
"Potrebovali bi sociopata, ki mu ne bi bilo jasno, kdo so rdeči ali beli oziroma, ki mu ne bi bilo jasno, kaj se dogaja med Slovenci!"

Je to Radek za predsednika države predlagal kar samega sebe?


Uroš Slak glavni šef oddaje Pogledi Slovenije na nacionalni TV, je za sinočnjo oddajo v kateri se je namenil kar najbolj očrniti aktualnega predsednika države dr. Danila Türka, zbral zelo zanimivo druščino gostov. Takoj, ko so bili gostje predstavljeni, sem nekako vedel v katero smer bo zgodba potekala in ob tem naivno upal, da bosta vsaj dva, če že ne trije, skušali biti objektivni in nepristranski v svojih nastopih. Priznam, da sem se grdo uštel.

Celotna oddaja je izpadla kot eno samo pritlehno in na trenutke celo primitivno kritiziranje aktualnega predsednika države. Nekateri prisotni gospodje in ena dama, ki so bili predstavljeni kot slovenski intelektualci, so tvezili take, da se ti je na trenutke kar obračalo. Tisti trije, za katere sem sam na začetku upal in verjel, da bodo vendarle skušati obdržati nivo nepristranskosti in korektnosti, glede na okoliščino, da se je predvolilna kampanja že začela, so delovali kot neki intelektualni skopljenci. Ki se sicer z načinom in nivojem razprave svojih sogovornikov ne strinjajo v celoti, vendar tega ne upajo pokazati in bodo s svojimi izjavami ter izraženimi stališči in  pogledi sledili toku v naprej naravnane ter vodene  razprave.  Tako se nikomur od sogovornikov ne zamerijo in nikomur ne ugovarjajo ter  jim tako  na videz in za potrebe pristranskega poteka oddaje ter željam voditelja, načelno pritrjujejo. In potem vse skupaj še malo začinijo s krepko dozo moraliziranja in politikantskega nakladanja. Čeprav so gostje nastopali in govorili zelo "pametno, učeno in modro", kot se za ljubljanske intelektualce seveda spodobi, pa so vendarle v svoji intelektualni vzvišenosti bili tako prozorni, da sta  jih je z največjo lahkoto spregledala, vsaj malo objektivna in načitana, gledalec in gledalka. 

Enega samega med njimi ni bilo, ki bi pokazal, da je spregledal past, ki jim jo je Slak nastavil ter jih tako napeljal, da so v času predvolilne kampanje sodelovali v grdem blatenju enega od treh kandidatov. In kar je moralno do konca sprevrženo je, da se opljuvani in do konca skritizirani kandidat niti ni mogel braniti, ker pač ni bil prisoten. Ni mogel povedati svoje resnice in ni bil v možnosti pojasniti zakaj je v določenih konkretnih primerih ravnal tako kot je in ne tako kot nekateri menijo, da bi moral ali da bi bilo morebiti bolj primerno.

Tako smo lahko slišali vse od tega kako bi predsednik države moral kdaj pa kdaj hoditi k maši, obiskati grobišče povojnih pobojev in tudi kraje kjer so nemški okupatorji pobijali Slovence. Nič pa o tem, da bi morebiti predsednik naj obiskal tudi morišča ker so domobranci štiri leta pobijali svoje slovenske sestre in brate.

Še posebej nizek je bil udarec v očitku, da se aktualni predsednik države ne pogovarja ali, da se premalo pogovarja, s predsednikom vlade. Pri tem pa niti besedice o tem, če ni morebiti kaj krivde tudi na strani predsednika vlade in njegove hujskaše stranke ter njenih jurišnikov. Pa tudi nič o neprestanih skonstruiranih obtožbah predsednika države, ponarejenih dokumentih s katerimi so obtoževali predsednika celo za mednarodni terorizem. 

Saj predsednik države vendarle ni nek potrčko, ki bi tekal enkrat sem in drugič tja kot mu bodo odrejali razni strankarski in drugi ideološki rumeni, rdeči, črni ter vseh drugih barv komisarji. Govoril to in tako kot mu bodo naročili ali celo spisali. Verjamem, da bi si takšnega predsednika države nekateri v bodoče zelo želeli in jim je očitno prav zaradi tega kandidat in aktualni predsednik države dr. Danilo Türk huda nočna mora. Z Zverom in Pahorjem bi seveda bilo vse zelo drugače in lepo. Res srčno upam, da se jim te želje nikoli ne uresničijo.

Ob koncu pa ne morem mimo tega, da ne bi izrazil neprijetnega presenečenja ter celo ogorčenja nad programsko politiko nacionalne TV, ki se je spustila na tako nizek nivo in organizirala celo oddajo za diskvalifikacijo enega kandidata in mu pri tem ni ponudila niti priložnosti, da se brani. Če bi sam bil generalni direktor RTV Slovenije, bi že v tem trenutku, ko to pišem, Uroš Slak bil bivši sodelavec in osebno bi se javno opravičil kandidatu dr. Türku.

Sedaj pa bodimo le še pozorni na to koga vse bodo na nacionalni TV določili, da bodo vodili predvolilna soočenja kandidatov. Po včeraj videnem in slišanem se mi kar dozdeva kako bo ta cirkus zrežiran in aktualnemu predsedniku lahko le rečem: bog ti pomagaj, n....l si! 




4 komentarji:

  1. Prejšnji teden pa je v podobnem slogu napadal sindikate in se bolj kot ne dobrikal vladi, ki ji je le tu in tam povedal kakšno pikro pa še to samo zato, da ni bilo videti popolnoma pristransko. Saj se vidi, na kateri politični pol Slak sili in da je popolnoma pristranski tudi.

    OdgovoriIzbriši
  2. Plagiator R.Pezdirja označi za sociopata, hkrati pa se pritužuje če ta isti sociopat ne hvali tuerka. seveda edine gospe, ki je brez rezerve zagovarjala in branila tuerkove finančne eskapade ne vidi. da ne omeninimo kako so vsi ostali z veliko vate in v rokavicah govorili o njemu.

    ob isti RTV ki sedanjega predsednika prikazuje kot brezmadežnega, ob hkratni neverjetno pristranski novinarki gobčevi, ki pazite! vodi predvolilne oddaje za predsednika države, niti ne govorimo

    narobe svet

    OdgovoriIzbriši
  3. Kar komentirate Rdeči Kmeri je vse prav, ostali pa nimajo pojma. A ne! Golazen pokvarjena kradljiva tajkunska!

    OdgovoriIzbriši
  4. Ti sploh ne veš,kdo so bili Rdeči Kmeri. Svetujem ti,d asi dobro prebereš.Še posebno bodi pozoren na to, da je bila ureditev takrat demokratična,torej je vladala demokracija.

    OdgovoriIzbriši