nedelja, oktober 07, 2012

Predsednik vlade, ki ima hudo slab spomin!



Predsednik vlade Janez Janša je na Akademiji aktivnega državljanstva in podjetništva v Piranu mlade pozval, naj bodo v teh odločilnih časih glasnejši in naj zagovarjajo svoje pravice, saj si vlada s predlaganimi spremembami prizadeva zaščititi prav njih in onemogočiti, da bi mlajša generacija celo življenje plačevala današnje dolgove. "Če bi bil jaz vaših let, bi vsak teden s transparentom stal pred parlamentom in zahteval vpis zlatega fiskalnega pravila," je dejal Janša.

Večina tam prisotnih mladih verjetno ne ve kako je današnji predsednik vlade Janez Janša v času, "ko je bil njihovih let" izražal svojo mladostno revolucionarnost ter družbeno politični aktivizem. Nič kaj se ne spomnim, da bi ga kje videl pred takratno republiško skupščino s kakšnimi transparenti ali kaj podobnega. 

Zelo dobro pa se spomnim njegovega, danes že prav legendarnega, pohoda mladih revolucionarnih mladinskih udarnikov v Jajce, ki ga je vodil Janez Janša. Takrat ga rdeča zvezda na zastavi na čelu kolone pohodnikov ni še prav nič motila. Spomnim pa se tudi vsebine nekaterih njegovih pisanj, ki jih je objavil v Mladini in nekaterih drugih njegovih pisnih izdelkov, ki jih je sestavil kot visok republiški funkcionar takratne ZSMS ( Zveze socialistične mladine Slovenije - za tiste veliko pozneje rojene ). Spomnim pa se tudi njegovega neuspešnega naskoka na najvišjo funkcijo v tej isti mladinski republiški organizaciji in njegovih prizadevanj pokazati se kot zvest privrženec komunistični ideji, bratstvu in enotnosti jugoslovanskih narodov in socialističnemu samoupravljanju. 

Kdor seje veter mnogo krat potem žanje burjo. Kaj hitro se našemu znova  zelo revolucionarnemu in tokrat že kar predsedniku vlade Janezu Janši, lahko "dogodi ulica" in se bo lahko pred parlamentom srečal z demonstrirajočimi mladimi, ki nimajo več sredstev za šolanje, po končanem izobraževanju ne dobijo zaposlitve, in  ki se jim bodo pridružili njihovi starejši kolegi tudi brez zaposlitve ter na socialnem dnu in oboji brez bodočnosti. V času, ko bodo vsi ti in še premnogi drugi, ki se jim bodo pridružili, v stavbo parlamenta vstopali na glavna in velika vrata, bo on to zgradbo v naglici zapuščal na zadnja manjša.




Ni komentarjev:

Objavite komentar