ponedeljek, oktober 08, 2012

Kako kratka je lahko pot od odličnega profesorja do klavrnega politika!



Lukšić: Stara levica je okoli Türka in Jankovića, nova okoli SD

7 Oktober, 2012, Tekst: Igor Kršinar  

Mi smo že imeli kompetentno vlado, pa jo je maja lani Türk začel med prvimi pozivati k odhodu, pravi dr. Igor Lukšič, predsednik Socialnih demokratov. Prvak opozicijske SD meni, da je prav, da policisti končno razčistijo vse očitke, ki bremenijo Zorana Jankovića, ljubljanskega župana in prvaka največje opozicijske stranke. Pričakuje večjo podporo volivcev SD in manjšo kandidatom v kazenskih postopkih.
Komentiral je tudi Türkove povezave z očeti in strici iz ozadja ter odnose med njimi in njihovo stranko. Igor Lukšič napoveduje podporo vladnim reformam, saj naj bi temeljile na predlogih njihove vlade. Tuji finančni pomoči se lahko po njegovih besedah izognemo, ne verjame v predčasne volitve niti v oblikovanje tehnične vlade.

Je res prvak stranke SD Igor Lukšič postal v tako kratkem času, odkar je prevzel krmilo stranke, že tako klavrn politik ali je le eden največjih šaljivcev med slovenskimi politiki, ki mu je neizmerno všeč črn politični humor? Možno je seveda eno in drugo ali pa kar oboje sočasno.

Tudi njega je očitno zaneslo v delitev na naše in njihove, pri čemer so naši in ne  njihovi, seveda tisti dobri, mladi, lepi, pametni in napredni dečki in oni drugi so neki starčki, ki jih je čas povozil, so stari komunisti zreli za v domove za starostnike in s temi se hvalita Jankovič in Türk. Mogoče so ti potencialni volivci, ki naj bi tako masovno ponovno volili aktualnega predsednika nekateri res že zreli za v domove za upokojence oziroma starostnike. Vendar bi kazalo Lukšiča in  njegove mlade in lepe levičarje spomniti, da ima ta država ob teh domovih v katere bi nekateri tako radi na hitro strpali svoje že malo bolj priletne sodržavljanke in sodržavljane , ki jim zaradi njihovih ideoloških ter političnih prepričanj niso všeč, tudi še neke druge zavode, ki se danes sicer imenujejo drugače, nekoč pa so jim kar preprosto rekli norišnice. Tako, da brez skrbi, za vse bo primerno poskrbljeno. Če seveda aktualni minister Turk ne bo prej vsega zapravil, potem pa bodo mladi in stari levičarji skupaj z vsemi desničarji na istem.

O kakšni kompetentni vladi to govori Lukšič? Pa menda ja ni mislil tisto prejšnjo Pahorjevo v kateri je tudi sam bil minister? Tista Pahorjeva ni imela in ta današnja Janševa vlada tudi nima potrebne kompetentnosti kar že nekaj mesecev dovolj zgovorno kažejo še najbolj pristranske javnomnenjske ankete. Splošnega ljudskega občutka ni mogoče zavesti in ne prevarati.

Policisti naj bi dokončno razčistili vse očitke? Kaj to Lukšič kliče po policijski državi? Kolikor vem imamo v tej državi še vedno tožilstva in sodišča, ki bodo edina lahko "razčistila" očitke ter takšne in drugačne sume. Mogoče pa bo res drugače takrat, če bosta vodenje države skupaj prevzela Janša in Pahor ob postranski Lukšičevi asistenci in ko bodo volivke in volivci ponovno množično volili njegovo SD. 

2 komentarja:

  1. Brez sramno bitje, ki ga je treba ustaviti!

    OdgovoriIzbriši
  2. Temu se je tudi zmešalo kot Pahorju. Saj ne moremo verjet.

    OdgovoriIzbriši