sobota, oktober 06, 2012

Leto 2287-- presenetljivo odkritje!

Skupina južno alpskih Evropejcev je na nedeljskem sprehodu ob južnem podnožju Alp, na področju, ki je nekoč v zgodovini pripadalo mali državici imenovani Slovenija, bila priča prav presenetljivemu odkritju. V odročni dolinici so naleteli na ostanke nekega njim popolnoma neznanega barbarskega plemena, ki se je ohranilo iz preteklih daljnih časov in je prebivalo v nekaj naravnih alpskih votlinah.

Bavarski strokovnjaki za analize DNK so po večdnevnih raziskavah ugotovili, da gre za ostanek naroda, ki je pred skoraj tristo leti prebival na tem področju in je sam sebe imenoval Slovenci. Zgodovinarji pravijo, da je šlo za prav zanimivo malo ljudstvo, ki je imelo izredno močno izražen samouničevalen nagon in je zaradi tega tudi izginilo oziroma se zlilo s sosednjimi bolj civiliziranimi in ohranitveno agresivnejšimi narodi. To naj bi se zgodilo tudi kot posledica diktatorske in uničevalne vladavine takratnega njihovega poglavarja Janeza II., ki je najprej ukinil državo, potem pa jih kot narod še razpustil. Njihovo premoženje kolikor so ga sploh še uspeli ohraniti, so prevzeli sosednji narodi ter na nekdanjem ozemlju njihove "dežele", kot so sami radi svojo državico imenovali, vse evro-amekanizirali ter obubožano in med sabo zelo sprto avtohtono prebivalstvo asimilirali.

Strokovnjaki so presenečeni, da se je ta skupinica avtohtonih prebivalcev "dežele" uspela tako dolgo ohraniti brez kakšnega tesnega stika s civilizacijo. Ohranili so celo svoj prvobitni jezik in pri njih so se ohranile tudi nekatere njihove značajske lastnosti kot prepirljivost, ponižnost, klečeplaznost, privoščljivost in nevoščljivost ter še nekatere druge zaradi katerih so kot narod izginili. Analize DNK so pokazale, da gre res za prave čistokrvne Slovence, katerih število bodo strokovnjaki sedaj s pomočjo genskega materiala, ki so ga pridobili, poskušali malo povečati in jih tako kot veliko zanimivost ohraniti za evro zanamce.

Evropska vlada je ob soglasju ameriške že razglasila območje, kjer so to skupinico avtohtonih Slovencev našli,  za rezervat posebnega pomena za človeštvo, v katerem so strogo prepovedani vsi civilizacijski posegi s katerimi bi njihov obstoj lahko bil kakor koli ogrožen. Vsi najdeni, ohranjeni ter preživeli osebki nekoč slovenskega plemena so že čipirani in je njihovo gibanje strogo nadzorovano. Meje območja rezervata pa bo varovala evropska garda in bo nadzirano tudi iz satelitov ter s pomočjo drugih tehničnih sredstev Vstop je zaenkrat dovoljen le strokovnjakom s področja zgodovine, genetike, filozofije, antropologije, medicine in sociologije, ki pa si morajo predhodno pridobiti posebne dovolilnice. Psihologi, psihiatri, psihoanalitiki ter drugi strokovnjaki s tega področja so sodelovanje pri projektu zavrnili z izgovorom, da je psihološki profil tega ljudstva bil nekoč v preteklosti že dodobra raziskan in da kakšnih novih odkritij ni več mogoče pričakovati. Prav tako ne verjamejo, da bi se v zadnjih  tristo letih lahko njihov kolektivni psihološko socialni profil v čem bistvenem spremenil.

Strokovnjaki, ki bodo smeli vstopiti v območje rezervata, bodo oblečeni v posebne astronavtskim podobne zaščitne obleke, da se odkrito malo pleme zaščiti pred kakšnimi sodobnimi civilizacijskimi boleznimi proti katerim se njihov imunski sistem ne bi uspel upreti in jih zavarovati.

Turistični obiski območja rezervata do nadaljnjega niso dovoljeni.

Interes za organizirane in strokovno vodene turistične oglede je že izkazala neka evro-ameriška turistična družba, ki je pripravljena v ta namen vložiti tudi ogromna denarna sredstva ter si tako od evro oblasti pridobiti potrebno koncesijo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar