sreda, oktober 17, 2012

Kako ministra Radovana Žerjava učijo zavajati slovensko javnost in utrjevati diktaturo!


Vir: blog FUGITIVEC

Bloger je na svoji strani objavil magnetogramski zapis pogovora Radovana Žerjava s svojim svetovalcem za zavajanje javnosti ter strokovnjakom za vzpostavljanje diktatur po svetu ( NN ), ki naj bi bil narejen v  prostorih pisarne DeSUS dne 02.10.2012 ob 9.15 uri in  ga je nekdo (pomotoma?) za krajši čas objavil na uradni spletni strani Državnega zbora. Blogerju je ( naj bi )  zapis uspelo ujeti ravno še pravi čas, ker so ga hitro umaknili.

Osebe, ki v tem pogovoru nastopajo:

  1. Radovan Žerjav, predsednik stranke SLS in minister za gospodarstvo, ki ga je svetovalec za uvajanje diktature ( NN ) pohvalil, da se hitro uči ter mu povedal, da  njegove strokovne pomoči očitno ne bo več potreboval;
       2. Neznana oseba ( NN ), posebni specialni svetovalec ministrov slovenske vlade za zavajanje slovenske javnosti in vzpostavljanje diktatorskega režima v deželi, z velikimi    mednarodnimi izkušnjami pri vzpostavljanju diktatorskih režimov v Južni Ameriki, Bližnjem vzhodu, Gruziji in pri diktaturah vojaških hunt v Afriki, kjer – po besedah svetovalca ( NN ) - moraš paziti, da nisi predolgo na sekretu, ker vmes že obesijo starega in izvolijo novega predsednika in sedaj te izkušnje uspešno prenaša na aktualne oblastnike v Sloveniji;

in osebe, ki v pogovoru posredno nastopajo:
      
  1. Božja volja – ki jo naš vrli Radovan v pogovoru pogosto rad pokliče na pomoč;
  2. Belčki Slovenčki – ni najbolj jasno kdo vse naj bi ti bili in iz katerih političnih ter ideoloških gnezd naj bi izhajali;
  3. Veza ( krtica ) iz Slakovega uredništva oddaje Pogledi Slovenije, ki jim tajno dostavlja vprašanja na katera naj bi v Slakovi oddaji odgovarjali, da se lahko primerno pripravijo in ne izpadejo preveliki tepčki;
  4. Zoran Jankovič, ljubljanski župan in predsednik stranke PS v vlogi Župankoviča;
  5. Igor Lukšič, predsednik stranke SD;
  6. Karel Erjavec, predsednik stranke DeSUS in zunanji minister;
  7. Milica (?), ki je verjetno Ljudmila Novak predsednica Nove Slovenije in ministrica za Slovence po svetu;
  8. Ummm – neznana oseba ali stvar ????
  9. Janez Stanovnik, predsednik slovenske borčevske organizacije, ki ga zadnje dni nekaj »jebejo« ledvice;
  10. Gregor Virant, predsednik državnega zbora in predsednik stranke DL v vlogi Postreščka
Sedaj pa si preberite še ta ljubi magnetogram in se seznanite kako izobraževanje naših ministrov poteka v praksi:

Radovan Žerjav
Pa za Božjo vol-
Neznana oseba
Ne, ne, še enkrat. Bolj čustveno.
Radovan Žerjav
Pa za Božjo voljo.
Neznana oseba
Za Božjo voljo!
Radovan Žerjav
Pa za Božjo voljo!?
Neznana oseba
Tako.
Radovan Žerjav
Pa za Božjo voljo ljudje, kaj se gremo!? Tukaj in zdaj ni čas za prerekanje, dragi moji, Slovenija in njeni prebivalci so v resnih težavah!
Neznana oseba
So? Smo? So? Smo? So? Smo?
Radovan Žerjav
Mogoče prvo rečemo, da so, torej da imajo oni težavo in da jih moramo rešiti, torej, da imamo mi rešitev.
Neznana oseba
Rečeš ali rečemo?
(smeh)
Neznana oseba
Ja, bolje, da prvo rečeš kako so ONI v težavah in kako jih BOMO skupaj rešili. Pa če rečeš, da smo v težavah lahko takoj dobiš vprašanje nekega belčka Slovenčka, ki ga bo zanimalo kako ima lahko nekdo s poslansko plačo težave.
Radovan Žerjav
Ne bo problema. Veza iz Slakovega uredništva je že včeraj poslala vprašanja, tako da kar se tega tiče smo pokriti.
Neznana oseba
Kaj pa gosti?
Radovan Žerjav
Standardna zasedba. Županković, Lukšič, Erjavec,Milica, ummm, Stanovnika nekaj jebejo ledvice, tako da še ni ziher. Postrešček bo definitivno.
Neznan oseba
Postrešček?
Radovan Žerjav
Virant.
Neznana oseba
Jebemti Radovan, vedno boljši si. Še vedno se spomnim dneva, ko smo prvič sedeli za to mizo, ti in…kako je že bilo ime tistemu tipu.
Radovan Žerjav
Bojan Šrot.
Neznana oseba
Ja. Imel sem ga na koncu jezika. Se spomniš? Se spomniš, ko mi nisi verjel, da je to nov začetek in da novi začetki terjajo radikalne spremembe? Rez.
Radovan Žerjav
Ja in-
Neznana oseba
In kaj si mi ti rekel nazaj?
Radovan Žerjav
Že stotič: rekel sem ti, da mislim, da očala niso pomembna.
Neznan oseba
Ja, in potem, ko smo ti kupili nov okvir si zmagal na volitvah. Neverjetno! A lahko nekaj iskreno povem?
Radovan Žerjav
Normalno, saj smo v parlamentu. Samo glej, da ne boš tega počel v glavni dvorani.
(smeh)
Neznana oseba
Ne, resno, Radovan. Delal sem že povsod. Postavljeni režimi v Južni Ameriki, Bližnji Vzhod, Gruzija, diktature vojaških hunt v Afriki kjer moraš paziti, da nisi predolgo na sekretu, ker vmes že obesijo starega in izvolijo novega predsednika. Vse, razumeš?
Radovan Žerjav
Si predstavljam.
Neznana oseba
Ampak tole, o moj bog, prvi mesec tukaj sem mislil, da iz štaba snemajo skrito kamero. Ampak zdaj vidim, kako lahko je vse skupaj.
Radovan Žerjav
Zakaj bi oropal pošto, če lahko vržeš kamen v otroka, je govoril moj stric. Oboje je enako zabavno.
Neznana oseba
Točno to! Ne vem no, jaz res nisem verjel, da se vsi skupaj ne zajebavate. Da je to resna država. Dajva vzet tebe za primer. Kaj si ti naredil za to državo?
 Radovan Žerjav
Raziskave o tem še potekajo.
Neznana oseba
Katere zakone si predlagal? Kakšne ukrepe sprejel? Zakaj novinarji tebe, kogarkoli, zakaj nikogar ne soočijo s številkami, toliko in toliko denarja ste nas stali in toliko koristi imamo od vas? To so vaši dosežki? To so vaši neuspehi? Zakaj bi vam po četrt stoletja  še kdorkoli karkoli verjel?
Radovan Žerjav
Novinarji? O čem govoriš? Če bi se mi dalo pisati propagando, bi postal novinar. Boljši delovni čas. Manj odgovornosti. Več alkohola. Pa še nihče ti ne sme nič reči, ker takoj napada tvojo samostojnost.
Neznana oseba
Evo, pa o tem ti govorim Rado! To si ravnokar izvedel. To, kar moram določene ljudi učiti mesece. Leta! Odgovor na preprosto vprašanje zavrteti v ideološki spin, ponuditi par absurdnih primerov in čisto nič povedati. Kako si ti lahko sploh minister?
Radovan Žerjav
To je vprašanje za volivce, ne zame.
(smeh)
Neznana oseba
V redu, preden grem, kar se te okrogle mize tiče. Ponavljaj svoje stalne vzklike o pomembnosti ukrepanja, kako se moramo zediniti, skupaj smo močnejši, bla, bla, bla,…
Radovan Žerjav
Okej.
Neznana oseba
Potem imaš na strani številka 6. nekaj podatkov IMFa o rasti obrestnih mer, nekaj o ohranjanju okolja in kmetijskih subvencijah. Te podatki in ugotovitve izhajajoče iz njih so stare že par let, ampak pri tebi jih lahko prodamo kot nekaj novega. Ne vprašaj kako in zakaj.
Radovan Žerjav
To je moja specialiteta.
(smeh, šelestenje papirjev)
Neznana oseba
Jah, nč. Počasi me ne boš več rabil Radovan.
Radovan Žerjav
Upam, da tega zame ne ugotovijo volivci.
(smeh)


1 komentar:

  1. Pozdravljeni!

    Kaj se sedaj v povezavi s tem "intervjujem" v ozadju dogaja, pa si preberite na: http://www.fugitivec.si/

    Sam sem, ko sem s te spletne strani kopiral "intervju" nameraval najprej spisati zapis v stilu scenarija za kakšno novo TV komedijo, ki bi jo posneli, recimo, na na nacionalki. Začel sem sicer nekako tako, pa se mi potem enostavno ni več dalo in sem v nadaljevanju raje v branje ponudil kar "intervju" kot sem ga povzel s spletne strani navedenega blogerja.

    Tudi sam takrat niti v sanjah nisem mislil, da bo ta humorna zgodba dobila takšne razsežnosti, kot jih očitno sedaj nekje v ozadju dobiva. Ta ugotovitev me ponovno opominja, da med demokracijo in diktaturo obstaja razlika in se je tega pač potrebno ves čas zavedati, če se želiš izogniti težavam.

    Blogerju "Fugitivec" lahko le čestitam nad izdelkom in vse, ki sedaj nad tem vijejo roke, aktivirajo policijo in še kaj, pa le pomilujem. Od danes dalje se bom delal kot, da je intervju avtentičen, ker mi je aktualni slovenski režim dal doslej na razpolago že dovolj razlogov, da smem tako ravnati.

    Mar se niso pred časom na spletu pojavili posnetki Pahorja s seje vlade, ki niso bili za javnost? Še danes ne vem odkod so prišli, kdo jih je posnel in kdo objavil? Pa to je le en skoraj še nedolžen primer, ker jih je še veliko, ki so mnogo bolj zaskrbljujoči in verjetno tudi usodni za dogajanja v tej slovenski vukojebini. Zakaj pa potem ta intervju ne bi mogel biti avtentičen? Zame torej od danes je!
    Pa lep pozdrav vsem, ki pišete prijave policiji, pa policistom, ki bodo zapravljali čas in davkoplačevalski denar za raziskovanje neumnosti in tudi tožilki ali tožilcu, ki bo kakšne slaboumnosti iz tega "primera" moral prebirati in z njimi potem polniti svoj koš!

    OdgovoriIzbriši