nedelja, oktober 07, 2012

Borut Pahor na Voduškovem tokrat bolj "hladnem" stolu!

Znanec z drugega konca naše lepe dežele, ki pozna avtorja Plagiatorja, me je zjutraj poklical po telefonu in vprašal, če sem si ogledal na Info TV oddajo Vroči stol v kateri je Vodušek gostil predsedniškega kandidata Boruta Pahorja. Odgovoril sem nikalno in takoj mi je povedal, da bo danes ponovitev in naj si Pahorjev nastop le ogledam in o tem tukaj tudi kaj napišem. Pa sem si ponovitev oddaje in nastop Pahorja res tudi ogledal.

Ves čas spremljanja oddaje sem imel občutek, da sta Pahor in Vodušek zamenjala te znamenite stole in da na vročem sedi Vodušek , na tistem hladnem pa Pahor. Vodušek se je namreč ves čas trudil in zelo pazil, da Pahorja ne bi vprašal kaj s čimer bi ga prisilil, da bi moral kaj kritičnega izreči o premieru Janezu Janši in njegovih nasilnih ideološko demagoških posegih v poskuse preobrazbe slovenskega odnosa do preteklosti in politične, kulturne ter socialne današnjosti..

Pahor je ves čas oddaje bil ponovno poln samega sebe ter svoje veličine  in je ves čas poslušalcem vsiljeval prepričanje, da je Janezu Janši pač potrebno verjeti, ga podpreti in si neizmerno želeti, da bi v vsem kar počne tudi uspel. Ter pri tem svoje priporočilo zaupanja opravičeval, da če pa bo na koncu Janša to zaupanje izigral, pa bo pač moral prevzeti politično in moralno odgovornost, Kaj pa bo potem z izigranimi, prevaranimi in osramočenimi ter v še večjo nesrečo pahnjenimi državljankami in državljani pa Pahor seveda ni povedal. Kako pa je v tej deželi s politično in moralno odgovornostjo slovenskih politikov pa seveda tako zelo dobro vemo.

Drugače pa kaj novega tudi tokrat Pahor ni pokazal ali povedal. Razen, da je bil za spoznanje tokrat malo bolj glasen in v svojih izjavah agresiven in prav vidno se mu je poznalo, da mu strast zelo hitro prehaja v neobrzdano živčnost.

Slišali torej nismo nič novega ter omembe vrednega in česar od Pahorja doslej že veliko krat slišali  ne bi. Še najbolj zanimivo bi lahko bilo tisto česar ni do konca povedal in je svojo pripoved predčasno preusmeril v pripovedovanje kaj drugega in pa tisto o čemer sploh ni želel odkrito govoriti. Za to pa nas je predsedniški kandidat Borut Pahor s svojim nastopom v tej oddaji prikrajšal.

Ni komentarjev:

Objavite komentar